Home
Home
Menu
Gebak

Romige perzik en rijst

Volgende

Lekker en snel gerecht voor 4 Personen. Ingrediƫnten
  • 120 ml ongekookte witte rijst
  • 1 ml zout
  • 375 ml kokend water
  • 480 gram gesneden, gepitte perzik in siroop
  • 59 ml bruine suiker
  • 15 ml boter of margarine
  • 2 ml kaneel
  • 1 ml nootmuskaat
  • 5 ml citroensap
  • 125 ml room
Bereiding :
Kook de rijst met het zout in het kokende water voor ongeveer 15 minuten. Giet het af en laat de rijst in de pan zitten.
Haal de perzikken uit de siroop en bewaar ongeveer 60 ml siroop. Leg 4 tot 8 stukjes perzik achteruit voor later.
Snij de rest van de perzikken klein.
Mix vervolgens de stukjes perzik, de siroop, suiker, boter, kruiden en citroensap doorelkaar.
Voeg de gekookte rijst toe en mix het geheel goed doorelkaar.
Zet de pan vervolgens op een middelhoog vuur en verhit en kook het geheel voor ongeveer 5 minuten.
Doe de mix vervolgens in een ondiepe beboterde ovenvast schotel.
Giet de room erover en doe de overgebleven stukjes perzik daar bovenop.
Bak het geheel in de oven op 190 graden, ongeveer 15 minuten.
Serveer het gerecht warm.
Of laat het afkoelen, verdeel het over aparte bordjes en serveer het met slagroom.

Advertentie:
Farm Date