Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 20-03-2018
  Op bezoek bij bewoners van de Hoven en een soesje uitgereikt. Later gesproken met een zorgvrijwilliger. De Hoven heeft ongeveer 100 vrijwilligers waarvan sommigen maar een keer per jaar actief zijn en anderen 3-4 keer in de week. Petje af. De zorg kan niet zonder deze vrijwilligers. Als CDA waarderen ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-03-2018
  Gesproken met mensen die op dagbehandeling zijn en een van de revalidatieapparaten uitgeprobeerd. Belangrijk discussiepunt was het aantal hulpmiddelen waarover men kan beschikken. Gezien de aard van de klachten zijn soms twee ondersteuningsvormen wenselijk, bijv een scootmobiel en een ligfiets. Dat kan nu niet. Het is kiezen. De boodschap aan ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-03-2018
  Het CDA heeft de afgelopen 4 jaar vanuit de oppositie kunnen bijsturen van en toevoegen op het beleid van het college. Zo heeft het CDA, als (mede)initiatiefnemer, bereikt of zich ingezet voor: De komst van een tweede zandstrand, waarvan de realisatie nu steeds dichter bij komt.Fietsverkeersveiligheid; het staat weer prominent op ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 05-06-2018
  Na vier jaar wethouderschap werd Elly van Wageningen geïnterviewd door Elly Kleinenberg over haar ervaringen in de Lelystadse politiek. In het interview over de jeugdzorg, armoede, duurzaamheid en de Lelystadse politiek vertelt Van Wageningen wat haar drijft.Elly van Wageningen: “Ik ga altijd voor een 10” Door: Elly Kleinenberg Met groot enthousiasme ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-04-2018
  Hoe gaat het met de onderhandelingen? Die vraag wordt mij vaak gesteld de laatste tijd. We mogen er echter nog niet al te veel over vertellen want dat hebben we beloofd.We zitten met 6 partijen aan tafel, samen goed voor 19 zetels. Een krappe meerderheid. Maar veel keus is er ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-04-2018
  Graag bedanken wij alle 2189 mensen die hun vertrouwen in de ChristenUnie hebben uitgesproken bij de laatste verkiezingen. Dat is namelijk exact het aantal stemmen dat de afgelopen gemeenteraadsverkiezing op ons is uitgebracht. Opnieuw weer meer stemmen dan 4 jaar geleden. Door al uw stemmen hebben wij de drie zetels ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad
 • Gepost op 13-06-2018
  Ter voorbereiding op gisteravond hebben we tijdens allerlei ontmoetingen en in onze tent op de markt veel mensen gesproken over de toekomst van de stad.  Op basis van deze gesprekken stelde onze fractie een aantal aanpassingen ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-06-2018
  De gemeenteraad is volksvertegenwoordiging. En, anders dan bijvoorbeeld in buurgemeenten Almere en Dronten, hebben bewoners van de onderhandelende de partijen nog geen mogelijkheid gekregen om zich na de verkiezingsuitslag te uiten over de koers van de ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-06-2018
  Dit akkoord is niet meer dan een voortzetting van het beleid van de afgelopen jaren, aangevuld met wat actuele ontwikkelingen en moties die recent door de gemeenteraad zijn aangenomen. Wij zien geen sprong voorwaarts, maar – gelukkig - ook geen sprong achterwaarts. Door ... Verder lezen »

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 21-04-2018
  Het was een week om nooit te vergeten. Natuurlijk mijn installatie als gedeputeerde voor de PvdA in de Provincie Flevoland, maar vooral mijn afscheid als wethouder van de gemeente Lelystad. Het begon met een sympossium waarin Ira Helsoot en Leen Verbeek om niet te verstanee wijze ons aan het denken ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-04-2018
  Het is een raar gevoel, de laatste volle week als wethouder van Lelystad. Komende week is een overgangsweek, een mix van afspraken en afrondende gesprekken voor Lelystad, mijn installatie als gedeputeerde en dan op vrijdag mijn afscheid. En als je dan dozen in staat te pakken, schilderijen van de muur ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  Tja en dan gaat het ineens allemaal anders. Afgelopen maandag werd via Omroep Flevoland bekend gemaakt dat ik het komend jaar aan de slag mag als gedeputeerd voor Flevoland. Het hele verhaal staat ook op de site van de PvdA Flevoland. Het was afgelopen weken wel een puzzel. Aan de ... Verder lezen »

 


SP Lelystad

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 16-06-2018
  Geachte bezoeker van onze site, Dinsdagavond 12 juni werd het nieuwe college van Burgemeester & Wethouders geïnstalleerd. Ed Rentenaar vertegenwoordigt daar (wederom) de InwonersPartij. Zijn portefeuille bestaat uit: Natuurbeheer en -ontwikkeling Recreatie en toerisme Gemeentelijke dienstverlening Kustontwikkeling, Bataviakwartier Dierenwelzijn Verkeer en Vervoer (mobiliteit) Uitvoering project campus/SVOL Ook werd er dinsdagavond ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-03-2018
  Beste bezoeker(s) van onze site, Heeft u op ons gestemd, dan onze dank! Wij zullen ons ook in de komende 4 jaar maximaal inspannen in het belang van u en alle inwoners van onze stad. Nu de definitieve uitslagen van de gemeenteraadsvergaderingen bekend zijn is een korte terugblik op de ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-03-2018
  Tijdens de laatste raadsvergadering van deze raad diende de InwonersPartij een  ‘MOTIE VREEMD AAN DE ORDE VAN DE DAG’  in mbt het onderwerp  ‘Keuze wijze van inzamelen restafval’. Wij constateerden dat een eerder besluit van de raad mbt het schaalniveau voor het te leveren “maatwerk” te willen verlagen van wijk- ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus