Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 20-03-2018
  Op bezoek bij bewoners van de Hoven en een soesje uitgereikt. Later gesproken met een zorgvrijwilliger. De Hoven heeft ongeveer 100 vrijwilligers waarvan sommigen maar een keer per jaar actief zijn en anderen 3-4 keer in de week. Petje af. De zorg kan niet zonder deze vrijwilligers. Als CDA waarderen ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-03-2018
  Gesproken met mensen die op dagbehandeling zijn en een van de revalidatieapparaten uitgeprobeerd. Belangrijk discussiepunt was het aantal hulpmiddelen waarover men kan beschikken. Gezien de aard van de klachten zijn soms twee ondersteuningsvormen wenselijk, bijv een scootmobiel en een ligfiets. Dat kan nu niet. Het is kiezen. De boodschap aan ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-03-2018
  Het CDA heeft de afgelopen 4 jaar vanuit de oppositie kunnen bijsturen van en toevoegen op het beleid van het college. Zo heeft het CDA, als (mede)initiatiefnemer, bereikt of zich ingezet voor: De komst van een tweede zandstrand, waarvan de realisatie nu steeds dichter bij komt.Fietsverkeersveiligheid; het staat weer prominent op ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 02-11-2018
  De afgelopen dagen was er een constante stroom van nieuws over de dreigende sluiting van onder andere het ziekenhuis in Lelystad. Aangezien Elly van Wageningen, wethouder namens de ChristenUnie, verantwoordelijk is voor gezondheidszorg in onze stad, zaten we als partij dicht op de ontwikkelingen. Van Wageningen en burgemeester Ina Adema ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Wat staat er in het coalitieakkoord over werk en economie? ‘Geloof in meer’ was de slogan van de ChristenUnie tijdens de verkiezingscampagne. De economische vooruitgang die Lelystad nu doormaakt, kan meer banen en meer kansen betekenen. De ChristenUnie zet de vier belangrijkste besluiten over de economie uit het coalitieakkoord op een ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Wat staat er in het nieuwe coalitieakkoord over onderwijs? “ChristenUnie wil extra geld voor onderwijs” kopte Omroep Flevoland in aanloop naar de verkiezingen in maart.* Nu, een paar maanden later, ligt er een coalitieakkoord. Welke verkiezingsbeloftes kan de ChristenUnie voor het onderwijs waarmaken? En wat gaat er de komende tijd gebeuren? ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad
 • Gepost op 07-11-2018
  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.” Zo begint art. 1 van onze grondwet. Het siert de entree van de Lelystadse raadzaal. Gisteravond besloot de raad in meerderheid om vluchtelingen met een verblijfsstatus geen voorrang meer te verlenen bij ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-11-2018
  Afgelopen dinsdag ging de raadsvergadering vooral over de begroting voor volgend jaar. En daarin worden best een paar mooie stappen gezet: Het college wil het op initiatief van ChristenUnie en GroenLinks (voorstel uit 2017) weer gestarte jongerenwerk stadsbreed uitbreiden: dat is goed om jongeren ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2018
  In de begroting voor komend jaar maakt het college geld vrij voor de uitbreiding van het jongerenwerk in Lelystad. Wat GroenLinks betreft een goed zaak. Samen met de ChristenUnie hebben we vorig jaar via een breed gedragen en met meerderheid van stemmen aangenomen motie ... Verder lezen »

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 26-10-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad is failliet, en het is onzeker of er nog wel toekomst is voor een ziekenhuis in Lelystad. Dat is voor de PvdA onacceptabel. Helaas hebben gemeente en provincie niets te zeggen over een ziekenhuis dat voor onze inwoners letterlijk van levensbelang is. De zorgverzekeraars zijn samen ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-10-2018
  “Over een paar jaar gaan duizenden scholieren naar de nieuwe schoolcampus op de plek van de huidige Rietlanden. En er gaat veel meer verkeer komen tussen het NS station en het vliegveld. Het wordt dus hoog tijd om de huidige oversteek met verkeerslichten te vervangen door een nieuwe fietsbrug over ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-04-2018
  Het was een week om nooit te vergeten. Natuurlijk mijn installatie als gedeputeerde voor de PvdA in de Provincie Flevoland, maar vooral mijn afscheid als wethouder van de gemeente Lelystad. Het begon met een sympossium waarin Ira Helsoot en Leen Verbeek om niet te verstanee wijze ons aan het denken ... Verder lezen »

 


SP Lelystad
 • Gepost op 06-11-2018
  Tijdens de raadsvergadering van 6 november heeft onze fractievoorzitter, Caro Buitink, een reactie gegeven op de programmabegroting 2019 en meerjarenraming 2020 - 2022. Verder lezen »
 • Gepost op 03-11-2018
  Inmiddels is het alom bekend dat de drie IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam failliet verklaard zijn. Ongelooflijk dat dit kan in Nederland! Een gevolg van de marktwerking in de zorg. Maar zorg is geen markt! Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2018
  Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Lelystad ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie SP Flevoland, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 08-11-2018
  Afgelopen dinsdag hebben de fracties hun beschouwingen gehouden. Onderstaand een paar zaken uit onze bijdrage. Algemeen: De begroting omvat ca € 254,5 miljoen waarvan ca € 110 miljoen aan lasten binnen het sociaal domein. En posten waar ALLE inwoners van Lelystad mee te maken hebben ca € 104 miljoen. Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-11-2018
  Wij hebben tijdens de raadsvergadering van 6 november 2018 samen met de mede-indieners VVD, PVV, Leefbaar Lelystad, Forum voor de Ouderen, Lelystads Belang en Lokaal Lelystad een motie ingediend inzake de voorrangspositie van asielzoekers met een verblijfsvergunning, ook wel statushouders genoemd, bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Door een ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-10-2018
  De problematiek rondom ziekenhuis MC Zuiderzee, met als voorlopig sluitstuk het faillissement, is de afgelopen week in onze stad ingeslagen als een bom. We kunnen rustig zeggen, dat de Lelystadse inwoners ongerust, maar ook boos zijn. Dat geldt uiteraard ook voor de politiek. In een extra raadsvergadering hebben alle partijen ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus