Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 06-01-2023
  Op 17 januari is er, op verzoek van de CDA fractie, een raadssessie over de gemeentelijke plannen voor het Flevo Golfresort. Aanleiding voor ons verzoek is een recente informatienota van ons college. Hierin geeft het college aan het belangrijk te vinden de huidige impasse (zie link) te doorbreken. Deze inzet komt ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2022
  De gestegen energieprijzen en de recordhoogte van de prijsinflatie hakken erin. Daarom heeft de CDA fractie afgelopen dinsdag samen met de CU, GL en VVD, het voorstel gedaan een miljoen euro te reserveren om de armoede in Lelystad extra te lijf te gaan. Het gaat dan om inwoners, maar ook ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2022
  De CDA fractie maakt zich zorgen over de enorme lange periode dat het treinverkeer rond Lelystad plat gaat komen te liggen (in 2027) door het testen van het ERTMS systeem (zie link). Vandaag heeft Jelle Hijmissen deze zorgen overgebracht naar Vivianne Heijnen, de staatssecretaris van I&W. Ook heeft hij mogelijk ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 23-06-2022
  Op de algemene ledenvergadering van 22 juni zijn Elly en Jarno in het zonnetje gezet.Vanavond hebben we een speciale Algemene Leden Vergadering gehad waarbij we uitgebreid stil hebben gestaan bij al het werk van Elly van Wageningen en Jarno Volmer voor de partij. Meer dan 10 jaar zijn zij actief ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2022
  Sta je midden in de samenleving en wil je als betrokken Christen impact maken in de provinciale politiek? De ChristenUnie Flevoland zoekt kandidaten voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschapsbesturen in maart 2023.We zijn op zoek naar mensen die over de volgende competenties beschikken: • In staat om het ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-03-2022
  De ChristenUnie is met 7,7 procent van de stemmen de vierde partij van Lelystad geworden. We zijn procentueel nog verder gegroeid. De ChristenUnie krijgt 3 van de 37 zetels in de Lelystadse gemeenteraad. Als onze uitslag omgerekend wordt naar de verhoudingen in de Tweede Kamer, zouden we 12 van de ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten

 


SP Lelystad
 • Gepost op 27-01-2023
  Afgelopen vrijdag 20 januari, is door de leden van de Flevolandse SP de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de provinciale staten vastgesteld. Het Lelystadse bestuur is trots dat onze penningmeester Madeleine Boer op plaats is verkozen. Zij zal samen met lijsttrekker John Cocu uit Almere de campagne gaan aanvoeren. ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2022
  De inwoners van Lelystad hebben het al zwaar genoeg met de steeds verder stijgende kosten voor levensonderhoud. Den Haag is verantwoordelijk voor de meeste prijsstijgingen en daar kunnen we lokaal als SP Lelystad weinig tegen doen. Maar waar we wel invloed op hebben is de hoogte van de lokale ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-09-2022
  De mantelzorgers in Lelystad worden zeer gewaardeerd. Ook door de gemeente die als blijk van waardering ieder jaar een bedrag aan de mantelzorgers uitkeert. Vorig jaar had de gemeente dit bedrag zo laag gemaakt dat de uitkering hiervan meer weg had van een belediging dan een waardering. In plaats ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 04-11-2022
  Voorzitter,Als we achterom kijken dan zien we een periode met ontwikkelingen die tot op de dag van vandaag nog steeds van grote invloed zijn op onze samenleving.Denk hierbij aan: Covid pandemie – de oorlog in de Oekraïne – energiecrisis – en de economische recessie. Nagenoeg iedereen heeft hier last van. ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-07-2022
  Bij mijn aantreden in 2020 heb ik al aangegeven dat ik voor maximaal 2 jaren het voor mij onverwachte mooie ambt van wethouder invulling zou geven. Met een militaire achtergrond van meer dan 36 jaren, een 9 jarig avontuur bij het ROC Flevoland en een 20 jarig politiek avontuur met/bij ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-07-2022
  Door de grootte hoeveelheid aan fracties (14) heeft de gemeenteraad na de verkiezingen van 16 maart besloten om een Raadsakkoord op te stellen. In het Raadsakkoord zijn van alle 14 fracties hun 3 belangrijkste speerpunten per onderwerp besproken en daar waar men overeenstemming vond zijn deze opgenomen in het Raadsakkoord. ... Verder lezen »
 

 


 

Leefbaar Lelystad