Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 20-04-2019
  De CDA fractie heeft in de sessie van 16 april (link) aangegeven geen voorstander te zijn van de huidige plannen van het college voor de Noordzoom (ook wel het Tuinderbos). De voorgestelde plannen zijn om als eerste de Noordzoom als ontwikkelingslocatie voor excellent wonen (ca. 100 – 150 woningen; prijsklasse ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-04-2019
  De nota armoede en schuldhulpverlening is dinsdag 2 april akkoord bevonden door de raad. Vooropgesteld leven helaas in Lelystad nog veel mensen in Lelystad in armoede en ervaren zij hierdoor financiële stress of in sociale uitsluiting. Tegelijkertijd, is de CDA fractie blij met al die mensen die betaald of ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-11-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad dreigt uitgekleed te worden. Binnenkort valt het definitieve besluit wat er over mag blijven. Maar wij laten ons ziekenhuis niet in de kou staan. Inwoners hebben het ziekenhuis afgelopen weken niet voor niets omarmd. Op zondag 25 november om 13.00 uur gaan we dat ook fysiek ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 18-04-2019
  Maandagavond 15 april is Hildebrand Bijleveld benoemd tot nieuwe voorzitter van het provinciale ChristenUnie-bestuur.Hildebrand zette zich het afgelopen halfjaar in als campagneleider en penningmeester voor de ChristenUnie Flevoland en fungeert al enige tijd als bestuursvoorzitter in Lelystad. Het penningmeesterschap draagt Hildebrand over aan Jan Marcus de Ridder. Hij was in ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-04-2019
  De middelbare schoolgebouwen in Lelystad zijn ernstig verouderd en dienen vervangen of gerenoveerd te worden. Twee jaar geleden werd besloten een compleet nieuw scholencomplex te bouwen voor een bedrag van €55,5 miljoen, waar de leerlingen van de SGL, Arcus en Rietlanden een plekje gaan krijgen.Voor de fusie van de drie ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-11-2018
  De afgelopen dagen was er een constante stroom van nieuws over de dreigende sluiting van onder andere het ziekenhuis in Lelystad. Aangezien Elly van Wageningen, wethouder namens de ChristenUnie, verantwoordelijk is voor gezondheidszorg in onze stad, zaten we als partij dicht op de ontwikkelingen. Van Wageningen en burgemeester Ina Adema ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad
 • Gepost op 17-04-2019
  GroenLinks deelt die zorgen, om meerdere redenen. De voornaamste reden is de belangrijke groene functie van het Tuindersbos. Het is een van de oudste bossen van Lelystad, dat dagelijks door vele inwoners van onze stad wordt ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-04-2019
  Hiervoor woonde ik in Utrecht, en wat ik daar niet had, bos, heb ik nu als achtertuin. Het Karveel zelf heeft niet overal evenveel groene openbare ruimte, maar de nabijheid van het Tuindersbos maakt dat meer ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-03-2019
  Onlangs besloten drie belangrijke winkelketens hun vestiging in het Lelystadse stadscentrum te sluiten. Het leidde tot veel reacties in de (social en andere) media. Een rode draad daarin is dat belanghebbenden zich onvoldoende gehoord voelen door ... Verder lezen »

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 25-01-2019
  Duizenden mensen gaven op 25 november gehoor aan de oproep om ons ziekenhuis te omarmen. Kou en regen werden getrotseerd om een krachtig signaal af te geven aan de buitenwacht. Tot op heden hebben de verantwoordelijke instanties, zoals Minister Bruins, curator, Zorgverzekeraar Zilveren Kruis etc. nog steeds teleurstellend gereageerd en ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-10-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad is failliet, en het is onzeker of er nog wel toekomst is voor een ziekenhuis in Lelystad. Dat is voor de PvdA onacceptabel. Helaas hebben gemeente en provincie niets te zeggen over een ziekenhuis dat voor onze inwoners letterlijk van levensbelang is. De zorgverzekeraars zijn samen ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-10-2018
  “Over een paar jaar gaan duizenden scholieren naar de nieuwe schoolcampus op de plek van de huidige Rietlanden. En er gaat veel meer verkeer komen tussen het NS station en het vliegveld. Het wordt dus hoog tijd om de huidige oversteek met verkeerslichten te vervangen door een nieuwe fietsbrug over ... Verder lezen »

 


SP Lelystad

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 28-04-2019
  Dinsdagavond 16 april heeft de raad een besluit genomen met als doel realisatie van de nieuwe school SVOL CAMPUS voor het schooljaar 2021-2022 mogelijk te maken. Vanaf het allereerste moment werd de raad en de SVOL door het college meegenomen in het proces Campus. Complimenten daarvoor en daarmee ook voor ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-04-2019
  ‘De InwonersPartij wil de hinder van kamerverhuur door huisjesmelkers aanpakken.’ Dit is één van onze speerpunten in het verkiezingsprogramma dat verder vorm kreeg in het huidige raadsprogramma.  Het college heeft de afgelopen periode de handschoen opgepakt en nu, na vele voorbereidingen, met onmiddellijke ingang een maatregel afgekondigd waarbij er voorlopig geen nieuwe kamerverhuurpanden ... Verder lezen »
 • Gepost op 28-03-2019
  Eind 2018 informeerde het college de gemeenteraad over de verkenning naar toekomstige excellente woongebieden in Lelystad. De ontwikkeling past binnen de ruimtelijke kaders die aan het college werden meegegeven. Om nu verder aan de slag te kunnen stelt het college de gemeenteraad voor om 100-150 woningen op de locatie Noordzoom ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus