Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 23-12-2020
  Afgelopen week heeft het college het rapport ´Naar een krachtige stadsprogrammering´ van adviesbureau Berenschot met de gemeenteraad gedeeld. De aanleiding voor het rapport van adviesbureau Berenschot is de lastige financiële situatie van onze stad. Daarom hebben wij als gemeenteraad eind 2019 ons college de opdracht gegeven om te onderzoeken op ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-10-2020
  Onderstaande staat de basis van de inbreng van de CDA fractie bij de begrotingsbespreking van 27-10-2020: Voorzitter, In de werkpauze loop ik tegenwoordig vaak een rondje door het Bultpark. Verleden week maandag kwam ik onderweg een wat oudere man tegen die gestrand was met zijn scootmobiel. Hij was zichtbaar aangeslagen. De accu ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-09-2020
  Welke kant gaat het op met COVID-19? Wat kunnen jongeren doen om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen? Op die vragen – en nog veel meer – krijg je maandag 28 september antwoord tijdens de algemene ledenvergadering van hetg CDJA Flevoland in de Open Hof in Dronten. Kamerlid Joba van ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 22-12-2020
  Gisteren heeft de landelijke ChristenUnie het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamer verkiezingen gepresenteerd. Daarin is vanuit de kernwaarden van de ChristenUnie oog voor mens en samenleving. Helaas staat in het programma ook dat Lelystad AirPort niet open moet omdat “een extra luchthaven voor vakantievluchten niet past bij de noodzaak om ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-11-2020
  Met deze beeldspraak hebben wij onze begrotingsbehandeling uiteengezet. Een schip temidden van de storm. Veroorzaakt door de onrust binnen de coalitie. Gevolgd door het overlijden van een wethouder en het vertrek van de burgemeester naar Brabant als commissaris van de Koning. Het schip wordt nu bestuurd door 5 kapiteins (Wethouders ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-11-2020
  Op 3 november heeft de ChristenUnie vragen gesteld aan het college over energie armoede onder de burgers van Lelystad.Schriftelijke vragen ex artikel 36 Reglement van Orde Dagblad Trouw kopte gisteren, 2 november, “Geen geld om je huis te verwarmen, voor 650.000 huishoudens in ons land is het de harde werkelijkheid. Acht ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten

 


SP Lelystad
 • Gepost op 22-01-2021
  De SP heeft grote zorgen over het besluit van de gemeente Lelystad om een intentieovereenkomst met ziekenhuis St Jansdal te ondertekenen over de ontwikkeling van het gebied waarin het huidige ziekenhuispand staat. Lees het artikel in de Flevopost Link: SP Vreest Sloop Ziekenhuis Verder lezen »
 • Gepost op 15-12-2020
  Wethouder David de Vreede: 'Het kan iedereen overkomen. Zeker in deze coronatijd zijn er mensen die zorgen hebben over geld of lastig rondkomen met hun geld. In Lelystad hebben we verschillende organisaties waar mensen met financiële problemen terecht kunnen. Wij roepen inwoners op om daar gebruik van te maken ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-12-2020
  Om eigenaren te stimuleren biedt de gemeente nog steeds het volgende aan:• Snelle afhandeling van de sloopmelding (binnen vijf werkdagen).• Hulpmiddelenbox/veiligheidspakket voor het veilig verwijderen van het dak (af te halen op het stadhuis, op vertoon van de sloopmelding en zolang de voorraad strekt).• Afhalen van het gratis verpakkingsmateriaal ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 18-12-2020
  Dinsdag 15 december hebben wij in de raadsvergadering het politieke jaar afgesloten. Er is dit jaar veel gebeurd. Zo moest er een nieuw college gevormd worden en heeft Ina Adema ons als burgemeester verlaten. Ook het plotselinge overlijden van wethouder John van de Heuvel was een grote schok voor ons. ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-12-2020
  Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 15 december 2020 heeft de gemeenteraad de Visie publieke laadinfrastructuur Lelystad 2025 unaniem vastgesteld. De visie brengt in kaart en geeft aan welke stappen er genomen moeten worden om een laadnetwerk voor elektrische auto’s te realiseren, dat inspeelt op de behoefte van (toekomstige) e-rijders. Nu ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-12-2020
  Gedeputeerde Jan de Reus en wethouder Luc Baaten gaven het startsein voor een verkenning voor nieuwe wegen rond Lelystad. Betere ontsluiting is nodig, gezien de toegenomen druk op aansluiting 10 bij de A6 en om de bereikbaarheid van Nationaal Park Nieuw Land te verbeteren. Deze verkenning duurt tot medio 2021. In de verkenning ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus