Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 23-11-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad dreigt uitgekleed te worden. Binnenkort valt het definitieve besluit wat er over mag blijven. Maar wij laten ons ziekenhuis niet in de kou staan. Inwoners hebben het ziekenhuis afgelopen weken niet voor niets omarmd. Op zondag 25 november om 13.00 uur gaan we dat ook fysiek ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-11-2018
  Jelle Hijmissen volgt Hans Maris op als raadslid voor het CDA in Lelystad. Dinsdagavond 20 november wordt hij tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd. Dat meldt de nieuwe voorzitter van het CDA, Marcel van Dongen. Maris nam op 1 november ontslag als fractievoorzitter van de christen-democraten, omdat hij naar eigen zeggen het ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-03-2018
  Op bezoek bij bewoners van de Hoven en een soesje uitgereikt. Later gesproken met een zorgvrijwilliger. De Hoven heeft ongeveer 100 vrijwilligers waarvan sommigen maar een keer per jaar actief zijn en anderen 3-4 keer in de week. Petje af. De zorg kan niet zonder deze vrijwilligers. Als CDA waarderen ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 02-11-2018
  De afgelopen dagen was er een constante stroom van nieuws over de dreigende sluiting van onder andere het ziekenhuis in Lelystad. Aangezien Elly van Wageningen, wethouder namens de ChristenUnie, verantwoordelijk is voor gezondheidszorg in onze stad, zaten we als partij dicht op de ontwikkelingen. Van Wageningen en burgemeester Ina Adema ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Wat staat er in het coalitieakkoord over werk en economie? ‘Geloof in meer’ was de slogan van de ChristenUnie tijdens de verkiezingscampagne. De economische vooruitgang die Lelystad nu doormaakt, kan meer banen en meer kansen betekenen. De ChristenUnie zet de vier belangrijkste besluiten over de economie uit het coalitieakkoord op een ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Wat staat er in het nieuwe coalitieakkoord over onderwijs? “ChristenUnie wil extra geld voor onderwijs” kopte Omroep Flevoland in aanloop naar de verkiezingen in maart.* Nu, een paar maanden later, ligt er een coalitieakkoord. Welke verkiezingsbeloftes kan de ChristenUnie voor het onderwijs waarmaken? En wat gaat er de komende tijd gebeuren? ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad
 • Gepost op 14-01-2019
  Op een in de NRC van 12 januari 2019 gekochte pagina verwijt Cees Okkerse van de Stichting “Lelystad Airport moet door” de “milieulobby” alsnog de in de 80-er jaren spelende vertraging van de spoorlijn, die uiteindelijk niet door, maar om de Oostvaardersplassen heen ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-12-2018
  Midden in het Knarbosgebied aan de Vogelweg ligt een open veld. Dit veld  werd, voor de voorgenomen uitbreiding van Lelystad Airport, lange tijd gebruikt door parachutisten. Het was misschien wel vreemd om midden in een natuurgebied ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-11-2018
  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.” Zo begint art. 1 van onze grondwet. Het siert de entree van de Lelystadse raadzaal. Gisteravond besloot de raad in meerderheid om vluchtelingen met een verblijfsstatus geen voorrang meer te verlenen bij ... Verder lezen »

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 26-10-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad is failliet, en het is onzeker of er nog wel toekomst is voor een ziekenhuis in Lelystad. Dat is voor de PvdA onacceptabel. Helaas hebben gemeente en provincie niets te zeggen over een ziekenhuis dat voor onze inwoners letterlijk van levensbelang is. De zorgverzekeraars zijn samen ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-10-2018
  “Over een paar jaar gaan duizenden scholieren naar de nieuwe schoolcampus op de plek van de huidige Rietlanden. En er gaat veel meer verkeer komen tussen het NS station en het vliegveld. Het wordt dus hoog tijd om de huidige oversteek met verkeerslichten te vervangen door een nieuwe fietsbrug over ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-04-2018
  Het was een week om nooit te vergeten. Natuurlijk mijn installatie als gedeputeerde voor de PvdA in de Provincie Flevoland, maar vooral mijn afscheid als wethouder van de gemeente Lelystad. Het begon met een sympossium waarin Ira Helsoot en Leen Verbeek om niet te verstanee wijze ons aan het denken ... Verder lezen »

 


SP Lelystad
 • Gepost op 06-11-2018
  Tijdens de raadsvergadering van 6 november heeft onze fractievoorzitter, Caro Buitink, een reactie gegeven op de programmabegroting 2019 en meerjarenraming 2020 - 2022. Verder lezen »
 • Gepost op 03-11-2018
  Inmiddels is het alom bekend dat de drie IJsselmeerziekenhuizen en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam failliet verklaard zijn. Ongelooflijk dat dit kan in Nederland! Een gevolg van de marktwerking in de zorg. Maar zorg is geen markt! Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2018
  Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Lelystad ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie SP Flevoland, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 20-01-2019
  Het bestuur van de InwonersPartij werd tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 16 januari weer aangevuld met twee nieuwe leden. Jan de Vries neemt het penningmeesterschap op zich en Maikel van der Hulst werd tot nieuwe voorzitter gekozen. Hiermee komt het ad interim voorzitterschap van Bart Visscher te vervallen. ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-12-2018
  Beste bezoeker van onze site, Ook nu dit jaar weer teneinde loopt willen wij u bedanken voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Onze fractie en de wethouder hebben afgelopen jaar alle moeite gedaan om aan het raadsprogramma, waarin opgenomen vele punten uit ons verkiezingsprogramma, te voldoen. Deze inspanningen ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-12-2018
  Beste bezoeker van deze site, Mede namens het bestuur en onze fractie deel ik u mede dat ons lid en tevens oud-bestuurslid Reinier Kalmijn is overleden. Wij zijn diep getroffen door dit bericht. Wij wensen zijn partner en familieleden veel sterkte toe in deze verdrietige periode. Fractievoorzitter Luc Baaten Het bericht ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus