Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 20-12-2023
  Gisteren is onze motie, die we samen hadden opgesteld met de VVD en met steun van D66, CU, ML, IP, FvD, PVV en de GL, unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Aanleiding voor de motie is dat Afvalzorg haar afvalstortplaats aan de Zeeasterweg gigantisch wil uitbreiden. In het raadsakkoord had de raad ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-11-2023
  De CDA fractie dient komende dinsdag, samen met de CU, SP, PvdA en GL het voorstel in een tijdelijke stop in te voeren op de verkoop van grond aan logistieke bedrijven en distributiecentra. Aan dit voorstel liggen meerdere redenen ten grondslag. Hierbij speelt de overlast van inwoners in het Bastion door ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-11-2023
  Vrijdagochtend 10 november was tweede kamerlid Derk Boswijk namens het CDA aanwezig tijdens een ondernemersontbijt. Het bezoek was onderdeel van de campagne activiteiten voor de tweede kamer verkiezingen van 22 november. De ontbijtsessie vond plaats bij Puur op Smaak op het Mac3Park Lelystad. Naast Derk Boswijk waren er ondernemers uit Lelystad aanwezig. ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 03-02-2024
  De fractie van ChristenUnie Lelystad heeft afgelopen dinsdag in de gemeenteraad haar ongenoegen uitgesproken over de kwaliteit van het busvervoer in Lelystad. Ze heeft hierover mondeling vragen gesteld aan het college.Eigenlijk is de provincie hiervoor verantwoordelijk. Deze heeft de z.g. concessie afgesloten met EBS onder de naam RRReis. Maar voor ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-02-2024
  Opnieuw werden deze week de gemoederen beziggehouden door Lelystad Airport. Ondanks het feit dat het demissionaire kabinet geen beslissingen mag nemen over de opening van Lelystad Airport, heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin opgeroepen wordt daar geen commerciële vluchten toe te staan. Uiteraard riep dit reacties op bij ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-01-2024
  Donderdag was demissionair minister Hugo de Jonge in Lelystad om zijn handtekening te zetten voor de bouw van 15.000 woningen ten zuiden van de Larserdreef. Voorlopige werktitel voor dit nieuwe stadsdeel is ZuiderC. Ook de Warande valt onder dit gebied.Er wordt gebouwd in de mix: huizen en appartementen in verschillende ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten

 


SP Lelystad
 • Gepost op 27-01-2023
  Afgelopen vrijdag 20 januari, is door de leden van de Flevolandse SP de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de provinciale staten vastgesteld. Het Lelystadse bestuur is trots dat onze penningmeester Madeleine Boer op plaats is verkozen. Zij zal samen met lijsttrekker John Cocu uit Almere de campagne gaan aanvoeren. ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2022
  De inwoners van Lelystad hebben het al zwaar genoeg met de steeds verder stijgende kosten voor levensonderhoud. Den Haag is verantwoordelijk voor de meeste prijsstijgingen en daar kunnen we lokaal als SP Lelystad weinig tegen doen. Maar waar we wel invloed op hebben is de hoogte van de lokale ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-09-2022
  De mantelzorgers in Lelystad worden zeer gewaardeerd. Ook door de gemeente die als blijk van waardering ieder jaar een bedrag aan de mantelzorgers uitkeert. Vorig jaar had de gemeente dit bedrag zo laag gemaakt dat de uitkering hiervan meer weg had van een belediging dan een waardering. In plaats ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 04-11-2022
  Voorzitter,Als we achterom kijken dan zien we een periode met ontwikkelingen die tot op de dag van vandaag nog steeds van grote invloed zijn op onze samenleving.Denk hierbij aan: Covid pandemie – de oorlog in de Oekraïne – energiecrisis – en de economische recessie. Nagenoeg iedereen heeft hier last van. ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-07-2022
  Bij mijn aantreden in 2020 heb ik al aangegeven dat ik voor maximaal 2 jaren het voor mij onverwachte mooie ambt van wethouder invulling zou geven. Met een militaire achtergrond van meer dan 36 jaren, een 9 jarig avontuur bij het ROC Flevoland en een 20 jarig politiek avontuur met/bij ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-07-2022
  Door de grootte hoeveelheid aan fracties (14) heeft de gemeenteraad na de verkiezingen van 16 maart besloten om een Raadsakkoord op te stellen. In het Raadsakkoord zijn van alle 14 fracties hun 3 belangrijkste speerpunten per onderwerp besproken en daar waar men overeenstemming vond zijn deze opgenomen in het Raadsakkoord. ... Verder lezen »
 

 


 

Leefbaar Lelystad