Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 27-09-2020
  Welke kant gaat het op met COVID-19? Wat kunnen jongeren doen om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen? Op die vragen – en nog veel meer – krijg je maandag 28 september antwoord tijdens de algemene ledenvergadering van hetg CDJA Flevoland in de Open Hof in Dronten. Kamerlid Joba van ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-06-2020
  Hieronder staat de basis van de tekst zoals ingebracht in de raadsvergadering van 26-6-2020. In deze vergadering werd teruggeblikt op de totstandkoming van een nieuwe coalitie. Een nieuwe coalitie die zo’n 3 maanden nadat de coalitiecrisis was begonnen tot stand is gekomen. Voorzitter, Allereerst nogmaals felicitaties richting de collega’s van de nieuwe ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2020
  Het college heeft een voorstel gedaan om de inrichting van het stationsgebied aan te passen (zie link). De CDA fractie is positief over het plan om woningen in dit gebied toe te voegen. Ook staan wij voor de ambitie om het gebied aantrekkelijker te maken voor fietsers. Tegelijkertijd maken wij ons ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 01-07-2020
  6 Jaar was John mijn collega in het college en daarvoor vele jaren collega raadslid. Een lange tijd hebben wij dus samen opgetrokken. En dan ineens dit bericht, John is overleden. Een bizar bericht in een bizarre tijd.Ten eerste natuurlijk heel zwaar en verdrietig voor zijn vrouw en kinderen. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-05-2020
  Enige tijd geleden deed Platform Lelystadse Kerken (PLEK) een oproep aan de gemeenteraad om de kinderen op het Griekse eiland Moria te helpen. Op Moria zitten momenteel zo’n 2500 minderjarigen onder erbarmelijke omstandigheden vast in een situatie met weinig uitzicht. De Nederlandse regering wil hen momenteel niet helpen.Het Platform Lelystadse ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-03-2020
  De ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben ertoe geleid dat de ChristenUnie Lelystad zich terugtrekt uit de coalitie. Wethouder Elly van Wageningen heeft haar ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Afspraken over belangrijke dossiers werden niet nagekomen en constructieve gesprekken hierover waren niet mogelijk. De verhoudingen binnen de coalitie zijn dermate ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 11-09-2020
  Deze week heeft onze fractie vragen gesteld aan het college over de leegstand van winkelpanden in het centrum van onze stad. Naast vele positieve reacties blijkt uit sommige reacties ook, dat niet iedereen begrijpt wat het doel is van onze actie. Om die reden willen wij hierop graag een toelichting ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-07-2020
  Afgelopen donderdag overleed Frits Tellegen. Ik heb Frits helaas alleen gekend als hoogbejaarde heer. Alsnog maakte hij een onuitwisbare indruk. En niet alleen omdat hij als bijna-100-jarige nog vrolijk rozen kwam uitdelen in de verkiezingscampagne. Frits was de drijvende kracht achter de “Rode Ochtendpolitiek Lelystad”, een maandelijkse bijeenkomst waar PvdA ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-07-2020
  Vanavond is het voorstel “Aanpak sociaal domein” in de gemeenteraad behandeld. Onze raadsfractie heeft geprobeerd de meest schadelijke bezuinigingen te schrappen, maar dat is maar voor een deel gelukt. Ons eindoordeel leest u hier onder. Het bezuinigingsvoorstel is door een meerderheid van de gemeenteraad helaas wel gesteund. Het bericht PvdA stemt ... Verder lezen »

 


SP Lelystad
 • Gepost op 12-10-2020
  Sinds 1 oktober jl. heeft David de Vreede (29) de functie van wethouder voor de SP in de Lelystadse gemeenteraad ingenomen. Hij volgde de in juni plotseling overleden John van den Heuvel op. Verder lezen »
 • Gepost op 29-06-2020
  In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni 2020 is wethouder John van den Heuvel van de gemeente Lelystad onverwachts overleden. Namens de SP zat hij halverwege zijn tweede collegeperiode. Verder lezen »
 • Gepost op 23-06-2020
  In een online ledenraadpleging op maandagavond 22 juni hebben de leden van de SP in Lelystad toestemming gegeven om het dinsdag 16 juni gesloten principeakkoord definitief te maken. Aanvankelijk hadden veel leden twijfels bij het toetreden van de SP tot de nieuwe coalitie waarin andere linkse partijen ontbreken. Het behouden ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 15-08-2020
  Bron: Flevopost Foto: © Fotostudio Wierd Lelystad – Kinderen en verkeer. Een kwetsbare combinatie, die extra aandacht nodig heeft. Na de schoolvakantie is het voor iedereen weer wennen aan kinderen in het verkeer die naar school gaan. Automobilisten wordt met name gevraagd om alert te zijn op drukte rondom scholen en ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-07-2020
  Op zaterdag 4 juli zijn drie nieuwe wethouders benoemd. Dit vond plaats onder sobere omstandigheden in verband met het recente overlijden van wethouder John van den Heuvel. De fractie van de InwonersPartij wenst Madelon van Noort (Mooi Lelystad / Forum voor de Ouderen), Jack Schoone (Leefbaar Lelystad) en Luc Baaten ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-07-2020
  De nieuwe coalitie in Lelystad bestaat uit de fracties van VVD, Leefbaar Lelystad, InwonersPartij, SP en Mooi Lelystad/Forum voor de Ouderen. Zij gaan aan de slag met het bestaande Raadsprogramma als leidraad. Zoals eerder bekendgemaakt willen deze partijen samen de verantwoordelijkheid nemen voor het dagelijks bestuur van de stad. Onder ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus