Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 23-11-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad dreigt uitgekleed te worden. Binnenkort valt het definitieve besluit wat er over mag blijven. Maar wij laten ons ziekenhuis niet in de kou staan. Inwoners hebben het ziekenhuis afgelopen weken niet voor niets omarmd. Op zondag 25 november om 13.00 uur gaan we dat ook fysiek ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-11-2018
  Jelle Hijmissen volgt Hans Maris op als raadslid voor het CDA in Lelystad. Dinsdagavond 20 november wordt hij tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd. Dat meldt de nieuwe voorzitter van het CDA, Marcel van Dongen. Maris nam op 1 november ontslag als fractievoorzitter van de christen-democraten, omdat hij naar eigen zeggen het ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-03-2018
  Op bezoek bij bewoners van de Hoven en een soesje uitgereikt. Later gesproken met een zorgvrijwilliger. De Hoven heeft ongeveer 100 vrijwilligers waarvan sommigen maar een keer per jaar actief zijn en anderen 3-4 keer in de week. Petje af. De zorg kan niet zonder deze vrijwilligers. Als CDA waarderen ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 02-11-2018
  De afgelopen dagen was er een constante stroom van nieuws over de dreigende sluiting van onder andere het ziekenhuis in Lelystad. Aangezien Elly van Wageningen, wethouder namens de ChristenUnie, verantwoordelijk is voor gezondheidszorg in onze stad, zaten we als partij dicht op de ontwikkelingen. Van Wageningen en burgemeester Ina Adema ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Wat staat er in het coalitieakkoord over werk en economie? ‘Geloof in meer’ was de slogan van de ChristenUnie tijdens de verkiezingscampagne. De economische vooruitgang die Lelystad nu doormaakt, kan meer banen en meer kansen betekenen. De ChristenUnie zet de vier belangrijkste besluiten over de economie uit het coalitieakkoord op een ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Wat staat er in het nieuwe coalitieakkoord over onderwijs? “ChristenUnie wil extra geld voor onderwijs” kopte Omroep Flevoland in aanloop naar de verkiezingen in maart.* Nu, een paar maanden later, ligt er een coalitieakkoord. Welke verkiezingsbeloftes kan de ChristenUnie voor het onderwijs waarmaken? En wat gaat er de komende tijd gebeuren? ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad
 • Gepost op 05-03-2019
  Onlangs besloten drie belangrijke winkelketens hun vestiging in het Lelystadse stadscentrum te sluiten. Het leidde tot veel reacties in de (social en andere) media. Een rode draad daarin is dat belanghebbenden zich onvoldoende gehoord voelen door ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-01-2019
  Op een in de NRC van 12 januari 2019 gekochte pagina verwijt Cees Okkerse van de Stichting “Lelystad Airport moet door” de “milieulobby” alsnog de in de 80-er jaren spelende vertraging van de spoorlijn, die uiteindelijk niet door, maar om de Oostvaardersplassen heen ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-12-2018
  Midden in het Knarbosgebied aan de Vogelweg ligt een open veld. Dit veld  werd, voor de voorgenomen uitbreiding van Lelystad Airport, lange tijd gebruikt door parachutisten. Het was misschien wel vreemd om midden in een natuurgebied ... Verder lezen »

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 25-01-2019
  Duizenden mensen gaven op 25 november gehoor aan de oproep om ons ziekenhuis te omarmen. Kou en regen werden getrotseerd om een krachtig signaal af te geven aan de buitenwacht. Tot op heden hebben de verantwoordelijke instanties, zoals Minister Bruins, curator, Zorgverzekeraar Zilveren Kruis etc. nog steeds teleurstellend gereageerd en ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-10-2018
  Het ziekenhuis van Lelystad is failliet, en het is onzeker of er nog wel toekomst is voor een ziekenhuis in Lelystad. Dat is voor de PvdA onacceptabel. Helaas hebben gemeente en provincie niets te zeggen over een ziekenhuis dat voor onze inwoners letterlijk van levensbelang is. De zorgverzekeraars zijn samen ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-10-2018
  “Over een paar jaar gaan duizenden scholieren naar de nieuwe schoolcampus op de plek van de huidige Rietlanden. En er gaat veel meer verkeer komen tussen het NS station en het vliegveld. Het wordt dus hoog tijd om de huidige oversteek met verkeerslichten te vervangen door een nieuwe fietsbrug over ... Verder lezen »

 


SP Lelystad
 • Gepost op 15-02-2019
  Op zaterdag 16 februari om 13:00uur in winkelcentrum "De Gordiaan" starten wij met de SP verkiezingscampagne in Flevoland. Verder lezen »
 • Gepost op 14-02-2019
  Ons SP kamerlid Henk van Gerven heeft donderdag in het debat over de het acute zorg in Flevoland geëist dat de spoedeisende hulp en de acute verloskunde in ons ziekenhuis weer open gaan. Dit is nodig omdat de ambulanceritten nu onverantwoord lang duren en de veiligheid niet meer kan ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-01-2019
  De gemeente voert sinds een aantal jaar de participatiewet, de WMO en de jeugdwet uit. Op 29 januari 2019 heeft de gemeenteraad besloten over de manier waarop dit in Lelystad zal gebeuren de komende jaren. Dit in de zogenaamde “Kadernota 3D”. Wat vindt de gemeenteraadsfractie van de SP hiervan ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 17-03-2019
  Overhandiging Watervogeltellingrapport 2014-2018 Bron: Gemeente Lelystad De KNNV-Lelystad Vereniging voor veldbiologie heeft op 20 februari haar rapport over de watervogeltelling 2014-2018 aan wethouder Ed Rentenaar (InwonersPartij) en heemraad Jan Nieuwenhuis overhandigd. De Vereniging voor Veldbiologie (KNNV-Lelystad) heeft de afgelopen 5 jaar ’s winters de watervogels in de stad geteld. Zo’n ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-03-2019
  In aanloop naar de Kadernota (mei) en de Programmabegroting (november) een opsomming van voor ons belangrijkste punten vanuit het raadsprogramma: *Raadsprogramma is in te zien op onze website en de gemeentelijke website. 1e Het afsprakenkader in combinatie met de overige uitgangspunten (pag 7 en 8). 2e Binnen de 14 thema’s ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-12-2018
  Beste bezoeker van onze site, Ook nu dit jaar weer teneinde loopt willen wij u bedanken voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Onze fractie en de wethouder hebben afgelopen jaar alle moeite gedaan om aan het raadsprogramma, waarin opgenomen vele punten uit ons verkiezingsprogramma, te voldoen. Deze inspanningen ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus