Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 03-01-2022
  Het CDA wil mensen ondersteunen die als collectief particuliere woningen willen ontwikkelen en bouwen. Wij hebben hiervoor samen met Gemeente Belangen Lelystad een voorstel ingediend. Dit type initiatieven (ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap)  krijgen weinig medewerking vanuit de gemeente. Met dit voorstel willen wij het college activeren om de komende ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-12-2021
  Donderdag 23 december is Jelle Hijmissen, in een druk bezette digitale Algemene Leden Vergadering, unaniem verkozen tot lijsttrekker van CDA Lelystad voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Jelle Hijmissen is momenteel fractievoorzitter voor het CDA in de gemeenteraad. De afgelopen periode heeft hij zich op constructieve wijze ingezet voor Lelystad. Mede ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-12-2021
  Vorige week is onze motie (samen met CU en GL) voor zicht op de problemen van wachtlijsten in de Lelystadse Jeugdzorg unaniem aangenomen. De CDA fractie had zorgelijke geluiden ontvangen van ouders en hulpverleners over deze wachtlijsten. Tegelijkertijd kon het college van Lelystad geen goed zicht geven op deze problematiek. Onze ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 11-11-2021
  Op een algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Lelystad is gisteren de nieuwe kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. De ChristenUnie heeft met 34 kandidaten de langste kieslijst sinds de oprichting van de lokale afdeling in Lelystad.Lijsttrekker Henk Schraa: “We laten met de lijst zien dat we als partij ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-07-2021
  Woensdag 7 juli is Henk Schraa gekozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie Lelystad voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Schraa is ruim 6 jaar fractievoorzitter in de Lelystadse gemeenteraad namens de ChristenUnie en is al 10 jaar actief binnen de Lelystadse afdeling van deze partij. Voordat Schraa de raad in ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-04-2021
  Draag jij de ChristenUnie en Lelystad een warm hart toe? Dan zijn wij op zoek naar jou. Al 20 mensen hebben aangegeven graag op de lijst te staan voor gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Zou jij het ook willen, maar weet je niet precies wat het inhoudt:Hieronder een uitleg. Denk je: "het raadswerk dat lijkt ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten

 


SP Lelystad

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 20-12-2021
  Fred Wilcke is door de Algemene Ledenvergadering van de InwonersPartij unaniem gekozen tot lijsttrekker van de partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wilcke is op dit moment fractievoorzitter; hij geeft aan vol vertrouwen die verkiezingen tegemoet te gaan en stelt, met verwijzing naar het inmiddels twintigjarig bestaan van de partij: ‘Onze ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-11-2021
  VoorzitterAankomende weken behandelen wij de laatste Programmabegroting van deze Raadsperiode. Het is jammer dat Corona ons nog steeds achtervolgt, dit betekent dat de tribunes ook vanavond nog steeds leeg zijn en onze inwoners dit hele proces alleen via de stream kunnen volgen. Hopelijk is dat volgend jaar allemaal anders. VoorzitterBegin ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-08-2021
  In augustus 2001 werd de partij opgericht en in maart 2002 startte de partij met twee zetels in de Lelystadse gemeenteraad. In de afgelopen raadsperiodes groeide de partij tot tweemaal toe naar vijf zetels en heeft op dit moment drie zetels in de raad. Daarnaast maakt de InwonersPartij, als lokale ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus