Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 21-06-2019
  Afgelopen weken was de jaarlijkse bespreking van de hoofdlijn van de koers voor onze stad (de zogenoemde kadernota). Kort gezegd wil Lelystad een sprong voorwaarts maken, maar door recente tegenslagen, zoals het faillissement van het ziekenhuis en noodzakelijke bezuinigingen, gaat dat niet zo snel als de CDA-fractie zou willen. Op ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-05-2019
  Hieronder staat de algemene beschouwing bij de kadernota 2020-2023 van de CDA fractie zoals uitgesproken bij de eerste behandeling hiervan op 21 mei: Voorzitter, We wonen in een mooie stad. Het resultaat van inzet en samenwerking van vele mensen: vrijwilligers, ondernemers, ambtenaren en anderen: Trots zijn wij op de Batavia en op Batavia ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-04-2019
  De CDA fractie heeft in de sessie van 16 april (link) aangegeven geen voorstander te zijn van de huidige plannen van het college voor de Noordzoom (ook wel het Tuinderbos). De voorgestelde plannen zijn om als eerste de Noordzoom als ontwikkelingslocatie voor excellent wonen (ca. 100 – 150 woningen; prijsklasse ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 03-06-2019
  Don Ceder komt 5 juni spreken over de manier waarop de schuldenproblematiek in Lelystad het best bestreden kan worden. Ceder is schuldsaneringsadvocaat en fractievoorzitter van de ChristenUnie Amsterdam. Hij vraagt al geruime tijd aandacht voor de snel oplopende schulden van veel Nederlandse huishoudens. Zo sprak hij hierover bij Pauw, De ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-04-2019
  Maandagavond 15 april is Hildebrand Bijleveld benoemd tot nieuwe voorzitter van het provinciale ChristenUnie-bestuur.Hildebrand zette zich het afgelopen halfjaar in als campagneleider en penningmeester voor de ChristenUnie Flevoland en fungeert al enige tijd als bestuursvoorzitter in Lelystad. Het penningmeesterschap draagt Hildebrand over aan Jan Marcus de Ridder. Hij was in ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-04-2019
  De middelbare schoolgebouwen in Lelystad zijn ernstig verouderd en dienen vervangen of gerenoveerd te worden. Twee jaar geleden werd besloten een compleet nieuw scholencomplex te bouwen voor een bedrag van €55,5 miljoen, waar de leerlingen van de SGL, Arcus en Rietlanden een plekje gaan krijgen.Voor de fusie van de drie ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad
 • Gepost op 11-09-2019
  Zo was er, volgens deze ondernemers, slechts zeer gebrekkige communicatie met hen geweest over de opzet van de Hiswa van dit jaar.  Bovendien was het evenemententerrein zo ingericht dat er voor de (permanente) terrassen van Bataviahaven een ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-08-2019
  Volgens de gemeente gaat het hierbij om bedrijfsafval, en is dit een verantwoordelijkheid van de provincie. Het zou de bedoeling zijn dat het afval hier permanent gestort wordt, en dus niet meer wordt gerecycled of verbrand ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-06-2019
  Zo’n € 4 mln bezuinigen was de insteek van het college.  Vooral op maatschappelijke instellingen en activiteiten, terwijl er wel (veel) meer geld wordt uitgegeven aan extra ambtenaren, gratis parkeren en acquisitie in economie en wonen. De inzet van GroenLinks was er op ... Verder lezen »

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 09-07-2019
  Vanavond besluit de gemeenteraad over noodzakelijke bezuinigingen op onderhoud van de stad. Daarvoor zijn verschillende opties. Vorige week spraken we daarover in “Raadpraat” met een aantal geïnteresseerde bewoners. Dat resulteerde in het volgende beeld: Als u precies wilt weten wat u hier ziet, kunt u hier het raadsvoorstel bekijken (het ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2019
  Afgelopen tijd is intensief gesproken over eventuele woningbouw in de Noordzoom. Op 14 mei stelden wij een aantal minimale voorwaarden waaraan een eventuele ontwikkeling zou moeten voldoen (lees ze hier terug). Afgelopen weken werd steeds duidelijker dat woningbouw binnen die voorwaarden niet mogelijk is. Daarom vindt de PvdA dat de ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-06-2019
  Op 14 mei sprak de gemeenteraad over mogelijke woningbouw in de Noordzoom. Namens de PvdA ging ik in op de dilemma’s rondom het voorstel van het College van B en W. Daarbij formuleerden we ook een eerste rij van minimale randvoorwaarden voor een eventueel vervolg. Margreet Joenje van Stichting Behoud ... Verder lezen »

 


SP Lelystad

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 15-09-2019
  VUILSCHUIVERIJ In de zich als ‘groene parel’ presenterende stad – we hebben het over Amsterdam – is het crisis. Op veel fronten, maar toppertje is toch wel AEB, het afvalverbrandingsbedrijf dat vol eigendom is van de gemeente Amsterdam, maar nu door vele jaren wanbestuur,  zowel bestuurlijk als vooral ook financiëel, ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-08-2019
  Beste bezoeker van onze site Nu het reces voorbij is maken zowel het college als de gemeenteraad zich op voor een nieuw, druk politiek seizoen. Dat voornamelijk in het teken zal staan van de nodige bezuinigingen. Daarom vallen we maar met de deur in huis… Hoe pakken we dat aan? ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2019
  Van 15 juli tot 25 augustus breekt voor de raad weer het zomerreces aan. Dat er in deze periode niet vergaderd wordt wil niet zeggen dat wij als fractie ons niet met politiek bezighouden. Op onze nieuwspagina heeft u de afgelopen periode kennis kunnen nemen van onderwerpen waar wij ons ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus