Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 07-11-2019
  De beschouwing bij begroting 2019 zoals uitgesproken op 5 november 2019: Voorzitter,  Noodgedwongen. Recent sprak ik een jongere die sinds kort, noodgedwongen, op zichzelf woonde. Hij was uit huis gegaan, maar optimistisch. Hij vertelde dat hij, via een hulpverlener, weer eens op een plek was waar ze met z’n allen aan tafel ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-10-2019
  Op dinsdag 15 oktober was de besluitvormende vergadering van de motiemarkt. De raadsleden hadden vele van de ingebrachte ideeën ‘geadopteerd’. Jelle Hijmissen mocht hierbij het idee van de samenwerkende ouderenorganisaties (de OSOL) inbrengen voor een seniorenpagina in de Flevopost. “Een pagina voor en door ouderen met o.a. informatie over activiteiten ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-06-2019
  Afgelopen weken was de jaarlijkse bespreking van de hoofdlijn van de koers voor onze stad (de zogenoemde kadernota). Kort gezegd wil Lelystad een sprong voorwaarts maken, maar door recente tegenslagen, zoals het faillissement van het ziekenhuis en noodzakelijke bezuinigingen, gaat dat niet zo snel als de CDA-fractie zou willen. Op ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 12-03-2020
  De ontwikkelingen van de afgelopen maanden hebben ertoe geleid dat de ChristenUnie Lelystad zich terugtrekt uit de coalitie. Wethouder Elly van Wageningen heeft haar ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Afspraken over belangrijke dossiers werden niet nagekomen en constructieve gesprekken hierover waren niet mogelijk. De verhoudingen binnen de coalitie zijn dermate ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-01-2020
  Er moest een plan komen voor de komende 10 jaar. Dat plan, de kustvisie 2030, is mede op inzet van de ChristenUnie ambitieus geworden. Stelt u zich eens voor: 17 kilometer kust waar van alles en nog wat te beleven valt. Kitesurfen, pootje baden, winkelen, ondernemen en genieten van natuur. ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-12-2019
  Helaas heeft de ChristenUnie zich de afgelopen weken moeten bezighouden met een zeer vervelende kwestie. De gemeente Lelystad moet fors bezuinigen: jaarlijks zo’n 10 miljoen euro. Dit heeft twee oorzaken. Allereerst krijgt de gemeente minder geld uit het Gemeentefonds van het Rijk. Daar hebben alle gemeenten last van. Daarnaast kampt ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten
 • Gepost op 15-03-2020
  Afgelopen week zijn twee partijen uit de coalitie gestapt. Wij vinden dat jammer. We hadden het ook graag anders gezien, maar de Inwonerspartij en Christenunie hebben hun eigen afwegingen gemaakt. Wij willen en zullen ons in de toekomst blijven inzetten voor een stabiel en daadkrachtig stadsbestuur. De komende weken wordt ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-11-2019
  De komende jaren gaat Centrada, naast de reguliere nieuwbouw, extra woningen realiseren als mid stay en long stay. Dat betekent dat voor die woningen een huurcontract voor een beperkte periode geldt. Het College van B en W staat op het punt hierover “prestatie afspraken” te ondertekenen. De Partij van de ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2019
  De Lelystadse PvdA wil dat de gemeenteraad een onderzoek start naar maatwerk in het sociaal domein. Dat onderzoek moet zich richten op de dagelijkse praktijk van gemeentelijke hulp, zorg en ondersteuning. In andere gemeenten is vergelijkbaar onderzoek al gedaan. Daar blijkt dat een relatief kleine groep huishoudens veel zorg en ... Verder lezen »

 


SP Lelystad
 • Gepost op 19-02-2020
  Om meer te weten te komen over de nieuwe OV-concessie in Lelystad en Flevoland hebben Peter van der Wal en Dimitri Sessink, fractie-assistenten van respectievelijk GroenLinks en de SP in Lelystad, een WOB-verzoek ingediend bij de Provincie Flevoland. Per september 2021 zal het stadsvervoer overgaan van Arriva naar Keolis ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2019
  Tijdens de raadsvergadering van 5 november 2019 heeft onze fractievoorzitter, Alexander Sprong, de reactie van de SP over de begroting 2020-2023 verwoord in het onderstaande betoog. Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2019
  Het was even onduidelijk, maar de lerarenstaking die voor morgen, 6 november, gepland staat gaat door! En wij zijn er bij! Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 20-03-2020
  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de overheid maatregelen getroffen die ook gevolgen hebben voor veel dienstverlening van organisaties. Heb je hulp nodig? Onderstaand een overzicht van alle organisaties die voor je klaar staan.   Het bericht Heb je hulp nodig in deze tijden van het coronavirus? ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-03-2020
  De InwonersPartij wil alle zorgpersoneel, hulpverleners, logistiek personeel en al die anderen die zich voor ons welzijn inzetten een hart onder de riem steken in deze dagen waar gestreden wordt tegen het Corona-virus. Want de zorg, hulpverlening en logistiek gaat ‘gewoon’ door. Wij zouden jullie het liefst allen persoonlijk een ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-03-2020
  Naar aanleiding van ons besluit om uit de coalitie te stappen een korte toelichting op dit besluit. Het mag duidelijk zijn dat wij niet tot in detail alle argumenten in de openbaarheid willen en kunnen brengen. Wij proberen ons kritisch te richten op de inhoud, maar constateerden dat het beschermen ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus