Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 29-06-2022
  De afgelopen weken hebben de 14 partijen van de gemeenteraad in goede samenwerking gewerkt aan een raadsakkoord. Wij zijn blij met de uitkomst van het raadsakkoord (zie link). In het raadsakkoord staan plannen waaraan Lelystad de komende vier jaar gaat werken en de wijze van samenwerking met de samenleving, het ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-06-2022
  De CDA fractie had klachten ontvangen over de overlast van bootwrakken in de Gelderse Diep. Deze overlast was recent ook in het nieuws (zie link). Afgelopen dinsdag heeft onze fractievoorzitter Jelle Hijmissen daarom in de gemeenteraad aan het college gevraagd of hiertegen geen handhavingsactie kan worden opgestart. In reactie heeft het college ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-04-2022
  Door recente aanpassingen is de doorstroming en veiligheid van het fietspad door Schoener 34 - 36 erg verslechterd. De CDA fractie heeft hierover daarom schriftelijke vragen ter opheldering gesteld aan het college van B&W. Wij willen weten waarom deze aanpassingen zijn gedaan, met wie deze aanpassingen zijn afgestemd en welke stappen ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 23-06-2022
  Op de algemene ledenvergadering van 22 juni zijn Elly en Jarno in het zonnetje gezet.Vanavond hebben we een speciale Algemene Leden Vergadering gehad waarbij we uitgebreid stil hebben gestaan bij al het werk van Elly van Wageningen en Jarno Volmer voor de partij. Meer dan 10 jaar zijn zij actief ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2022
  Sta je midden in de samenleving en wil je als betrokken Christen impact maken in de provinciale politiek? De ChristenUnie Flevoland zoekt kandidaten voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschapsbesturen in maart 2023.We zijn op zoek naar mensen die over de volgende competenties beschikken: • In staat om het ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-03-2022
  De ChristenUnie is met 7,7 procent van de stemmen de vierde partij van Lelystad geworden. We zijn procentueel nog verder gegroeid. De ChristenUnie krijgt 3 van de 37 zetels in de Lelystadse gemeenteraad. Als onze uitslag omgerekend wordt naar de verhoudingen in de Tweede Kamer, zouden we 12 van de ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten

 


SP Lelystad

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 04-07-2022
  Bij mijn aantreden in 2020 heb ik al aangegeven dat ik voor maximaal 2 jaren het voor mij onverwachte mooie ambt van wethouder invulling zou geven. Met een militaire achtergrond van meer dan 36 jaren, een 9 jarig avontuur bij het ROC Flevoland en een 20 jarig politiek avontuur met/bij ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-07-2022
  Door de grootte hoeveelheid aan fracties (14) heeft de gemeenteraad na de verkiezingen van 16 maart besloten om een Raadsakkoord op te stellen. In het Raadsakkoord zijn van alle 14 fracties hun 3 belangrijkste speerpunten per onderwerp besproken en daar waar men overeenstemming vond zijn deze opgenomen in het Raadsakkoord. ... Verder lezen »
 • Gepost op 31-03-2022
  Woensdagavond zijn de nieuwe leden van de gemeenteraad van Lelystad beëdigd. De samenstelling kan nog wijzigen als raadsleden doorschuiven naar de functie van wethouder en dus vervangen moeten worden.  Voor onze partij wensen wij Fred Wilcke, Jeantiënne van der Hoek-Dubois en Jennifer Bergsma in ieder geval een mooie raadsperiode toe. Wij ... Verder lezen »
 

 


 

Leefbaar Lelystad