Home
Home
Menu
Station Lelystad

Politiek Lelystad

CDA Lelystad
 • Gepost op 23-03-2021
  Gisteravond heeft de gemeenteraad gekozen voor het behoud van een maximum van twee gokhallen. In december had een meerderheid van de gemeenteraad al aangegeven geen voorkeur te hebben voor een extra gokhal (zie link). De CDA fractie heeft er ook voor gekozen vast te houden aan maximaal twee gokhallen in Lelystad. ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-03-2021
  De CDA fractie heeft vragen gesteld aan ons college over haar voorstel voor de realisatie van een datacenter bij de Flevokust Haven. Het college doet dit voorstel om de groei van het (wereldwijd) toenemende internet- en datagebruik bij te houden. Omdat datacentra veel energie gebruiken, willen wij weten of er goede ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-12-2020
  Afgelopen week heeft het college het rapport ´Naar een krachtige stadsprogrammering´ van adviesbureau Berenschot met de gemeenteraad gedeeld. De aanleiding voor het rapport van adviesbureau Berenschot is de lastige financiële situatie van onze stad. Daarom hebben wij als gemeenteraad eind 2019 ons college de opdracht gegeven om te onderzoeken op ... Verder lezen »

 


ChristenUnie Lelystad
 • Gepost op 25-03-2021
  In onze werkkamer hangt een vrolijk schilderij vol kleurige bloemen. Het is een echte ‘Henk van der Molen’. Ik heb het ooit van hem gekocht. De opbrengst was voor een goed doel. Dit alles tekent Henk.Ten eerste het schilderen. Vaak vergaderde ik als fractievoorzitter van de ChristenUnie met Henk. Hij ... Verder lezen »
 • Gepost op 09-03-2021
  Geachte leden Volgend jaar zullen er DV weer gemeenteraadsverkiezingen zijn.Wij zijn daarom nu alweer bezig met het samenstellen van een lijst met kandidaten voor de ChristenUnie. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Heb u zelf ambities om op de lijst te willen komen dan kunt u contact opnemen met ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2021
  De Flevolandse ChristenUnie-kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen gaan op Nationale Complimentendag, maandag 1 maart, langs bij een aantal unieke goede doelen en persoonlijkheden om ze aan te moedigen in hun werk. Johanna Koffeman-Kramer (nummer 15) gaat langs in Urk, Noordoostpolder en Dronten. De overige drie Flevolandse gemeenten worden bezocht door ... Verder lezen »

 


VVD Dronten

 


GroenLinks Lelystad

 


PvdA Dronten

 


SP Lelystad
 • Gepost op 23-03-2021
  Met Werk Voorop maken we het makkelijker voor mensen. Niemand vindt het leuk om zijn baan te verliezen. Een baan en een inkomen hebben, zorgt ervoor dat je meedoet in de maatschappij. Zorgt ervoor dat je contacten hebt buitenshuis. Dat is belangrijk, daarom gaan we nu ook contact opnemen ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-02-2021
  Lelystad kent geen vrije plakplaatsen. De SP vindt de vrije meningsuiting een groot goed en wil graag de inwoners van Lelystad de gelegenheid bieden om hun boodschap of activiteit via vrije plakplaatsen aan te bieden. Verder lezen »
 • Gepost op 14-02-2021
  De gemeente Lelystad wil de procedures voor bouwbedrijven verscherpen. Dat zei wethouder David de Vreede tijdens de gemeenteraad dinsdagavond. De gemeente wil de beoordeling van aanvragen en het toezicht op procedures strenger maken om situaties als bij de verbouwing van de Eurotower te voorkomen. Link: Aanscherping procedures bouwbedrijven om misstanden ... Verder lezen »

 


D66 LelystadGeen nieuwsfeed aanwezig 


Inwonerspartij
 • Gepost op 06-03-2021
  Lelystad heeft vele gebouwen, woningen, kunstwerken, stadsgezichten en objecten waar een verhaal achter zit. De gemeente wil samen met inwoners deze bijzondere gebouwen en objecten voor het voetlicht brengen en de verhalen van de (eerste) bewoners/makers/ontwerpers bij de gebouwen/objecten vereeuwigen.Ze zijn markant, bekend, herkenbaar, bijzonder of speciaal. Ze zijn zo ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-03-2021
  De buurtbus in Lelystad rijdt weer in Lelystad.  Vanaf maandag 1 maart worden de buitenwijken van Lelystad weer bediend. Wethouder Luc Baaten (InwonersPartij) gaf samen met voorzitter Pieter Cassé van de buurtbusvereniging en Willem Schut van Arriva het startsein voor de herstart van de buurtbus.Het openbaar vervoer heeft het afgelopen jaar ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-12-2020
  Dinsdag 15 december hebben wij in de raadsvergadering het politieke jaar afgesloten. Er is dit jaar veel gebeurd. Zo moest er een nieuw college gevormd worden en heeft Ina Adema ons als burgemeester verlaten. Ook het plotselinge overlijden van wethouder John van de Heuvel was een grote schok voor ons. ... Verder lezen »
 

 

 
Opa Plus