Home
Home
Menu
Visgerechten

Verse Mosselen

Volgende

Verse mosselen om te koken (2 personen)
Verse mosselen om te koken (2 personen)
Ingrediënten :
  • 4 kg verse schone mosselen
  •  1 flinke ui in ringen gesneden
  •  12 takjes peterselie
  •  6 takjes selderij
  •  1 grote wortel in plakken gesneden
  •  3 dl. witte droge wijn
  • Flink wat vers gemalen (liefst zwarte) peper uit de molen
  • Teentje knoflook
 
Bereiding:
Doe de wijn en ingrediënten in de pan, zet op het vuur en laat het even zachtjes stoven, dit om de smaak van de kruiderij los te maken.
Doe de mosselen in de pan en kook deze op hoog vuur met deksel op de pan, laat het kookvocht tot aan de rand van de pan komen, schud om en nog één keer het vocht tot aan de rand laten komen, serveer direct.
Sausje:
Zeef het kookvocht, vermeng het met fijne (franse) mosterd naar smaak en 3 eetlepels kruidenazijn, verder naar smaak afmaken met peper/zout. (oppassen met zout, want als het goed is zit er in de mosselen zout water/vocht)
Bron: Gerard Massalt
l-escargot.nl
 
Advertentie:
Farm Date