Gestoofd kalfsvlees met champignons
Gestoofd kalfsvlees met champignons voor 2 personen. Ingrediënten :
- ± 400 gram filet of stoofvlees
- 50 gram boter
- klein teentje knoflook
- 100 gram champignons, schoongemaakt en gesneden
- ½ theelepel paprikapoeder
- 1 blik gecondenseerde champignonsoep
- ½ blikje bouillon
- zout en peper
- 3 dessertlepels bloem
- water
- gesneden peterselie
Bereiding :
Snijdt het vlees in nette blokjes. Verhit de boter en schroei het vlees even dicht, maar laat het niet bruinbakken. Ga met de knoflook langs de wanden van een sauspan voor de smaak. Leg de knoflook weg. Laat het vlees uitlekken en doe het in de sauspan. De champignons aan de achtergebleven boter toevoegen en zachtjes bakken. Verdeel ze dan over het vlees. Voeg het paprikapoeder, de champignonsoep, de bouillon en kruiden naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, doe er een deksel op, zet de pit laag en laat voor 1 1/4 - 1 1/2 sudderen.
Meng de bloem met het water tot een glad mengsel is ontstaan. Roer het door het vleesmengsel en laat opkoken tot het dikker is geworden. Besprenkel met peterselie.