Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Gevulde kipfilet met portjus en haricots verts

Vorige Volgende

Gevulde kipfilet met portjus en haricots verts voor 4 personen. Ingrediƫnten :
  • 325 gr. rijst
  • 4 grote of 8 kleine gedroogde pruimen
  • 35 gr. roomkaas met kruiden
  • 4 kipfilets
  • Zout en peper
  • 75 gr. boter
  • 2 sjalotten (fijngehakt)
  • 1 dl. witte port of witte druivensap
  • 1,5 dl. kippenbouillon of fond
  •  
Bereiding :
Verwijder de pit uit de pruimen en vul de opening met roomkaas. Snijd de kipfilet aan de zijkant in en stop er 1 of 2 pruimen in.
Steek de opening met een cocktailprikker dicht. Kook de rijst.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in 30 gr. boter rondom bruin en in 15 min. gaar.
Neem de kipfilets uit de pan en fruit de sjalotten in het bakvet van de kip.
Voeg de port toe en breng de saus aan de kook, voeg daarna de bouillon toe en laat dit 2 min. doorkoken.
Klop de rest van de boter klontje voor klontje door de saus. Breng de saus tussen elk klontje boter weer aan de kook.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de rijst met de gevulde kipfilets en de saus.
Tip: Lekker met haricorts verts, die vermengd zijn met een klontje kruidenboter en wat fijngehakte walnoten.
 
Advertentie:
Farm Date