Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Kipfilet in bladerdeeg met sinaasappel-kiwisaus

Vorige Volgende

Kipfilet in bladerdeeg met sinaasappel-kiwisaus. Ingrediënten :
6 plakjes diepvries bladerdeeg
2 hele kipfilet (ca 700 gram)
boter
peper, zout
1 theelepel kerriepoeder
1 sjalot
wit van 1 prei
100 gram hazelnoten
1 ei
 
Voor de saus
2 sinaasappels
2 theelepels kaneel
3 fijngehakte gemberbolletjes
1 dl witte wijn
4 eetlepels crème fraiche
peper, zout
2 kiwi's
 
Bereiding :
Laat de plakjes bladerdeeg licht ontdooien, leg ze op elkaar en rol ze uit tot mooie dunne vierkante lapjes. Halveer de kipfilets en bak ze in de hete boter in 4 minuten mooi goudbruin. Bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Pel de sjalotje en hak deze fijn. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Neem de kip filets uit de pan en fruit de sjalot en prei even. Hak de hazelnoten klein en meng deze met de sjalot en prei.
Verdeel de deeg lapjes in vieren en leg op elke plak een halve kipfilet en een vierde gedeelte van het noten- sjalot- prei mengsel. Rol de deeglappen op en plak de randen dicht met water.** Leg de pakketjes op een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak de kipfilets circa 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 C. of gasstand 4.
Maak ondertussen de saus. Boen hiervoor 1 sinaasappel goed schoon en haal daar met een citroentrekker mooie schilletjes af. Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit. Doe de stukjes sinaasappel met de kaneel, gemberbolletjes, witte wijn, crème fraiche, peper en zout in een pannetje en laat circa 7 minuten zachtjes trekken. Serveer de saus bij de kipfilets en garneer met de geschilde in plakjes gesneden kiwi en de sinaasappelschilletjes.
Tip: Dit gerecht kunt u tot ** 1-2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zelfs kunt u de pakketjes tot 1 maand van tevoren al maken en invriezen.

Advertentie:
Farm Date