Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Milde banaan of paksoi curry

Vorige Volgende

Milde banaan of paksoi curry. Ingrediënten :
  • 2 à 3 bananen
  • 1 struik paksoi van een ongeveer 350 gr.
  • 50 gr garnalen, bijvoorbeeld Noorse of grote IJslandse geen blik
  • kipfilet, of friki.s
  • nasi stukjes kalkoen/kip
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • kerrie poeder van goede kwaliteit

Bereiding :
Kipfilet in blokjes snijden, en licht voor braden of al gebraden kipfilet van de vorige dag gebruiken. Ui snipperen en in wat boter in de wok aan fruiten maar niet kleuren, hier aan toe voegen 1 soep lepel kerrie poeder en door werken met wat meer hitte niet te donker laten worden. Banaan pellen en in schijven van 2 à 2, 5 cm toevoegen. Ook dit er door werken, de banaan zal smelten als die zacht wordt is dit prima. De paksoi in kleine reepjes snijden.Al vast de klein gesneden stengels toevoegen, hierna de voor gegaarde kip toevoegen, en alles gaar laten worden in ongeveer 5 minuten.
Tijdens deze tijd de rest van de banaan toe voegen, en de bladdeel reepjes van de paksoi indien gewenst met wat extra kerrie poeder en de zout en peper de massa op je eigen smaak brengen. Vlak voor het op dienen de garnalen toe voegen en doorwarmen.
Serveren met bijvoorbeeld een komkommersalade, rijst of couscous.
 
Advertentie:
Farm Date