Broccolisoep
Broccolisoep. Ingrediƫnten :
- 2 stronken broccoli (650/750 gram)
- 2 bouillonblokjes rund of groenten
- 1 smeerkaaskuipje volvet bijvoorbeeld goudkuipje van eru
- sambal (naar smaak)
- peper en zout liefst uit de molen (naar smaak)
Voor de bereiding is heeft u een grote soeppan en een blender of staafmixer nodig.
Bereiding :
Roosjes van de broccoli halen, en de rest schillen en in blokjes snijden opzetten , met zoveel water dat het net onder staat. Bouillonblokjes toevoegen, ongeveer 1 a 1,5 uur op een heel zacht vuur laten doorkoken, zonder deksel op de pan.
Laten afkoelen, met de blender of staafmixer, de groente massa pureren, let wel door dit pureren, ontstaat er een gebonden soep, het kan dus zijn dat je hem bij het weer opwarmen wat moet verdunnen.
Tijdens de laatste minuten van het opwarmen, de smeerkaas er bij voegen en er in laten smelten.
Dit recept is lekker mager en goed in te passen in zowel een vegetarische dieet als een vlees dieet.
Tip!
Lekker met vers afgebakken ciabatta of volkoren brood.
Strooi eens net voor het opdienen wat uitgebakken katenspekreepjes over de soep.
Als er geen smeerkaas volvet is kan er bijvoorbeeld ook voor het opdienen wat room op geschonken worden.