Home
Home
Menu
Voorgerechten

Gevulde uien

Vorige Volgende

Gevulde uien voor 4 personen. Ingrediënten :
  • 4 kleine uien
  • 150 gr kippenlevertjes
  • 30 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • een mespunt paprika poeder
  • mespunt gemalen komijn
  • ½ tl cayenne peper
  • 75 ml witte wijn
  • 4 laurier blaadjes
 
Bereiding :
Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf. Snijd de binnenste ui los en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjes ui zitten.
Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruit mesje.
Bewaar de losse stukjes ui voor gebruik in de recepten. Indien gewenst kunnen de uien ook even gekookt worden: 5 minuten in een pan met ruim kokend water.
Verwarm de oven voor op 175°C. Hol de uien uit volgens het basisrecept en bewaar de uitgeschepte ui. Maak de kippenlever schoon en dep ze droog. Hak de stukjes ui fijn en snijd de kippenlevers wat kleiner.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien stukjes met de knoflook. Schep de kippenlever, paprika poeder, komijn en cayenne peper erbij en bak de levers 2 min. op hoog vuur. Voeg de wijn en laurier blaadjes toe en kook het geheel 5 min. Haal van het vuur en verdeel de levers over de 4 uien.
Steek in elke ui een laurier blad en schik in kleine eenpersoons ovenschaaltjes. Schep het overgebleven bakvocht over de uien en in de schaaltjes. Bak de uien 20 minuten tot de levers gaar zijn. Geef er sneetjes knapperig stokbrood bij.

Advertentie:
Farm Date