Home
Home
Menu
Gelderse Diep

1e Flevoland Werkt! Banenevent krijgt vervolg op 23 november in Almere

flevoland_werkt.jpg De Flevoland Werkt! Banenestafette van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland is van start gegaan. Na afloop van het drukbezochte Regionale Banenevent op 19 september in Lelystad gaf de Lelystadse wethouder John van den Heuvel het estafettestokje door aan de Almeerse wethouder Froukje de Jonge, die op 23 november het eerste lokale Flevoland Werkt! banenevent organiseert.

  Estafette
De estafette is vooral bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door middel van lokale banenevenementen in de Flevolandse gemeenten. Lelystad trapte dinsdag 19 september de estafette af met een groots regionaal evenement in het Stadhuis van Lelystad en op het Stadhuisplein.

Record match
Matches werden er vanzelfsprekend ook gemaakt. Waarbij Burger Support uit Lelystad een record vestigde door één minuut na opening van het evenement al een eerste match te realiseren. Ruim 50 bedrijven presenteerden zich in en buiten het stadhuis. Verscheidene groepen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt namen deel aan speciaal voor hen opgezette programma’s. Zo konden zij kennismaken met onder meer de transport/logistiek branche. Speciaal voor hen was er door Vrachtbaan en PrO Almere een heftruckparcours op het Stadhuisplein uitgezet, zodat zij onder begeleiding konden kennismaken met de bediening en besturing.

Workshops
Het evenement was drukbezocht. Het trok verspreid over de middag zo’n 400 werkzoekenden. Zij konden ruim 50 bedrijven bezoeken en deelnemen aan een achttal workshops, waarvan de door het UWV georganiseerde workshop ‘Netwerken’ zeer druk werd bezocht. Ook was er vanuit het publiek veel belangstelling voor de workshop ‘Verhoog je gunfactor’ – hoe krijg je het voor elkaar dat ze ‘ja’ tegen je zeggen.

23 november in Almere
Na afloop toonde Froukje de Jonge, voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland, zich verheugd met de grote opkomst waardoor werkgevers in staat bleken om vacatures nog gedurende het evenement in te vullen. De Jonge: “Met de banenestafette willen we alle belangrijke partijen bij elkaar brengen. We scheppen op 23 november een banenmarkt in Almere waar werkgevers, werkzoekenden en onderwijs elkaar ontmoeten. Uiteraard om vacatures aan te bieden en werk te vinden, maar ook om te netwerken en om informatie te krijgen via de workshops.”

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Nijk Agrarische Dienstverlening Maria Schlepers Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Mobieletribune Pieter Bosch fotografie ADS Inspectie SailBest Everun Nederland Cadema Dakwerken Endless webdesign Flevocoaching Chalet 15 Robert Vijn Traktoren De meiden Dop en Erwt Tarieven specialist Comfortboats Farm Date