Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Bezoek de 16e Regionale Veteranendag op het parkeerterrein van het stadhuis in Nijkerk

Poster Veteranendag 2023.jpg Op zaterdag 17 juni a.s. is Nijkerk gastgemeente voor de Regionale Veteranendag.
Naast een officieel programma voor genodigden organiseert de Stichting Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe een evenement op het parkeerterrein van het Stadhuis. Het programma duurt van 10.00 tot 15.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.
Doel van de stichting is om op sympathieke wijze erkenning en waardering voor de Nederlandse veteraan onder de aandacht van het brede publiek te brengen. Dat doet de stichting door één keer per jaar de veteranen een dag aan te bieden met een aantrekkelijk programma, waarbij zij in contact komen met andere veteranen uit de regio en een breed publiek.
Deze Regionale Veteranendag wordt bij toerbeurt georganiseerd in Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde.
Vorig jaar was Zeewolde gastgemeente voor de regionale Veteranendag en dit jaar zal het evenement in Nijkerk plaats vinden.
Voorzitter Maarten van Panhuis: “Wij zijn blij dat we dit mooie evenement voor jong en oud, jaarlijks kunnen organiseren. Iedereen is van harte welkom tijdens de Regionale Veteranendag in Nijkerk. Kom naar het plein bij het stadhuis en ontmoet veteranen, medewerkers van Defensie of van andere daaraan gelieerde organisaties. Op het plein worden verschillende demonstraties, optredens en activiteiten georganiseerd:
  • UN-checkpoint
  • Optredens Vrijwillig Muziek en Tamboer Korps Verbindingsdienst en DJ Hess
  • Diverse stands met oa. collectors items en nostalgische militaire spullen
  • Demonstraties
  • (Historische) legervoertuigen: bezichtiging en rondje meerijden
  • Koninklijke Militaire School (KMS) met demonstratie van wapens en uitrusting
  • Politie en brandweer met materieel en informatiestand
  • Meet the Marines
  • Springkussens
Belangstellenden uit Nijkerk worden verzocht, indien mogelijk, lopend of met de fiets te komen. Belangstellenden uit Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde uiteraard ook, maar voor degenen die met de auto komen is er gelegenheid te parkeren naast het evenemententerrein.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Everun Nederland Nijk Agrarische Dienstverlening ADS Inspectie Pieter Bosch fotografie Dop en Erwt Robert Vijn Traktoren Farm Date Flevocoaching De meiden Tarieven specialist SailBest Mobieletribune Comfortboats Chalet 15 Endless webdesign Cadema Dakwerken Maria Schlepers Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken