Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Breemhaar kondigt wervingscampagne personeel aan

De werkgelegenheid bij de Breemhaar Groep – de drie divisies MAC3PARK, KMM-groep en Pitteloo Capital – ontwikkelt zich positief. In 2015 nam het aantal werknemers met 130 toe tot 720. De verwachting is dat de werkgelegenheid in 2016 ook flink zal toenemen.

Directeur Meine Breemhaar sprak vrijdagavond 15 januari zijn nieuwjaarsb oodschap uit voor personeel en relaties. Volgende maand start er een wervingscampagne voor personeel, met name voor de snelgroeiende bedrijven.

Omzet- en winstgroei
In 2015 heeft de Breemhaar Groep zich stabiel ontwikkeld. De omzet groeide met meer dan 10 % ten opzichte van 2014 naar 36,5 miljoen. Het bedrijfsresultaat nam toe tot meer dan 8 miljoen en de netto winst voor belasting naar bijna 6 miljoen euro.
Snelle groeier binnen de KMM-groep is Karmac I&I, dat in 2015 van 50 werknemers naar 104 werknemers groeide. De groeispurt komt verder door de overname in 2015 van Doccare, gevestigd in Tiel. Grote opdrachten in de zorg, overheid en het onderwijs voor digitalisering van o.a. patiënten- en personeelsdossiers droegen bij aan het resultaat. Voor de andere Karmac bedrijven zijn de vooruitzichten stabiel.

Versnelde groei
Breemhaar verwacht ook dat de vier bedrijven van de Metafoor-groep in 2016 versneld verder zullen groeien, mede door de toename van de (advies)werkzaamheden op het terrein van professioneel vastgoedbeheer en ruimtelijke ordening. Ook de overname van Metrum, Nijmegen en Purple uit Zwolle in de zomer van 2015 zal in 2016 verder bijdragen aan de verbetering van omzet en resultaat.
De vier IVIO bedrijven blijven stabiel doorgroeien in de onderwijssector in binnen- en buitenland.
Ook de twee Prosu bedrijven verwachten in 2016 een verdere groei, met name in de digitale media, het call center en online marketing.

Bijzondere baten
MAC3PARK ontwikkelt zich stabiel met een omzet in 2015 van meer dan 7,5 miljoen en zag wegens bijzondere baten het resultaat verdubbelen. De focus komt nog verder te liggen op locaties met minimaal 5000 m2 verhuurbaar oppervlak. Hierdoor gaan enkele kleinere panden in de vastgoedportefeuille van MAC3PARK in de verkoop. Wel zal het succesvolle project “kantoorvilla’s in Dronten” versneld worden uitgevoerd.

Belangen
Investeringsmaatschappij Pitteloo Capital heeft zijn positie in 2015 verder verstevigd ondermeer met een minderheidsbelang in het veelbelovende Bright Composites in Almere. De Flevolandse investeringsmaatschappij heeft ook een substantieel belang in het Almeerse DTC dat versterkte polymere thermoplastics maakt voor met name de luchtvaartindustrie. Beide bedrijven zijn gevestigd op de Creative Campus en zijn in 2015 doorgegroeid naar een kleine 100 medewerkers. Samen met de andere 10 bedrijven waar Pitteloo belangen in heeft wordt door deze divisie circa 20 miljoen omzet gerealiseerd in 2015, waarvan slechts 5 miljoen is meegeconsolideerd in de Breemhaar groep cijfers.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Nijk Agrarische Dienstverlening Chalet 15 Endless webdesign Farm Date Flevocoaching Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Tarieven specialist Maria Schlepers Everun Nederland ADS Inspectie Pieter Bosch fotografie Cadema Dakwerken Mobieletribune SailBest De meiden Dop en Erwt Robert Vijn Traktoren Comfortboats