Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Een Oldtimer is als een rollend beeldhouwwerk

Lelystad, 1 juni 2015  - De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land. Tijdens de 31e editie van dit evenement op zondag 21 juni a.s. komen ruim 400 historische automobielen bijeen en is er tijd voor nostalgische verhalen, lekker eten, een drankje met een fantastisch uitzicht over het Markermeer, gevoel voor mode en modieuze verschijningen. Daarnaast genieten de bezoekers van muzikale acts, straattheater, doedelzakklanken en klassieke dansvormen.

Stralend middelpunt van het evenement zijn de klassieke automobielen met als bijkomende ingrediënten grommende, pruttelende motoren, gepoetste koetswerken, bijpassende kleding en van trots glimmende eigenaren.

Naast de jurering op staat van originaliteit en het voorrijden bij de start van de toertocht zijn er presentaties van onder meer de Historische Auto Ren Club (HARC), Mercedes Benz Club Nederland en de Cobra Club Nederland. De schijnwerpers zijn dit jaar extra gericht op jubilea van iconische Britse automerken. Zo is er een uitgebreide ‘Eregalerij 80 Jaar Jaguar’ (met een eerste model uit 1936) en een unieke ‘Bentley 95 Parade’ (met de auto van de Sjah van Perzië uit 1955). Het thema 70 Jaar Bevrijding zal eveneens niet onopgemerkt voorbij gaan (met o.a. een Opel Kaptein uit 1939 met een houtvergasser) en aan de waterkant presenteren zich fraaie authentieke brandweervoertuigen waaronder een stoombrandspuit uit 1901.

 

Nieuw is het onderdeel ‘Barnfind’ waar een historische vrachtwagen van het Nederlandse merk Kromhout laat zien hoeveel werk er moet worden verricht om omgetoverd te worden van roestbak naar pronkstuk.

 

“Oldtimers van soms al lang niet meer bestaande automerken zijn als een rollend beeldhouwwerk. Zij maken deel uit van onze cultuurhistorie en vormen voor één dag een rijdende museale collectie”, beschrijft Wim Oude Weernink, autojournalist en autohistoricus, het kenmerk van de Nationale Oldtimerdag. De opstellocatie is te vinden via de ANWB-borden ‘Batavia Stad’.

 

Vanaf station Lelystad Centrum rijden pendelbussen rechtstreeks naar de manifestatie en er is een speciale en aantrekkelijk geprijsde combikaart voor alle stadsbuslijnen in Lelystad. De toegang tot het evenement is gratis. In de directe omgeving zijn grote parkeerlocaties.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Dop en Erwt Chalet 15 Pieter Bosch fotografie De meiden Maria Schlepers Cadema Dakwerken Endless webdesign SailBest ADS Inspectie Mobieletribune Flevocoaching Comfortboats Everun Nederland Nijk Agrarische Dienstverlening Tarieven specialist Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Robert Vijn Traktoren Farm Date