Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Fototentoonstelling met werk van Elsa Blaaser in Agora

Vanaf 15 maart exposeert Elsa Blaaser in Agora, Agorabaan 12 in Lelystad. Elsa Blaaser woont en werkt al tientallen jaren in Lelystad en maakt prachtige foto’s: portretten en landschappen. Deze tentoonstelling met veel recent werk is in Agora te zien tot en met zaterdag 7 juli. Bezichtiging: rondom voorstellingen en op afspraak.

De tentoonstelling wordt op donderdag 15 maart om 19.30 uur geopend in Agora door Jaap Lodders, gedeputeerde cultuur provincie Flevoland. Aansluitend aan de opening ben u uitgenodigd om de voorstelling ‘Hemels’ van Introdans bij te wonen die om 20.15 uur begint.

Uw aanwezigheid bij de opening en bij de dansvoorstelling stellen wij zeer op prijs. Tijdig aanmelden is gewenst. U wordt verzocht uw komst (en het aantal personen) uiterlijk maandag 12 maart aan te melden via: info@agora-lelystad.nl.


Over Elsa Blaaser
Haar foto’s gaan bijna altijd over mensen, hoewel ze de laatste jaren steeds vaker een uitstapje maakt naar natuur en architectuur. Hoewel haar liefde voor muziek een breed spectrum bevat, vindt zij vooral bij jazz en blues haar uitdaging en voldoening om dit te fotograferen. Omdat, zoals zij het zelf zegt, er in geen andere muziekvorm zo duidelijk te zien is hoeveel verschillende emoties hierbij teweeg worden gebracht: plezier, ontroering, communicatie door het op elkaar reageren, elkaar de solo gunnen, genieten van elkaars improvisaties, kortom het samen beleven. Daarom is naast het luisteren vooral ook het kijken naar jazz- en bluesmuzikanten een genot. En dat is wat Elsa tot uitdrukking wil brengen in haar foto’s en is voor haar ook meteen het grootste dilemma: foto’s maken of zich laven aan de muziek. Die keuze is soms moeilijk, omdat beiden niet samengaan. Toch is ook het theaterelement duidelijk aanwezig op b.v. foto’s van Opus One en Mieke (Gigantjes) Stemerdink.
Elsa maakt haar foto’s in zwartwit en op de traditionele ‘natte’ manier, omdat zij op deze manier haar gevoel en emotie op de foto het best kan weergeven. Het hele proces, vanaf opname, het ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer tot en met het inlijsten, dit alles maakt het tot ‘haar werk’. Daarom is ook elke foto een uniek exemplaar, er is nooit sprake van een oplage.
Meer informatie opwww.elsablaaser.nl.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Dop en Erwt Nijk Agrarische Dienstverlening Maria Schlepers Everun Nederland Flevocoaching Cadema Dakwerken Robert Vijn Traktoren Comfortboats SailBest Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken ADS Inspectie Tarieven specialist Pieter Bosch fotografie Endless webdesign Farm Date Mobieletribune De meiden Chalet 15