Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Grote namen vullen programma LelystART

Het LelystART festival pakt dit jaar groter uit dan ooit! LelystART biedt landelijk bekende artiesten in elk genre. Racoon, Gers Pardoel en Chef’Special zijn muzikale publiekstrekkers van jewelste. Jelle Brandt Corstius verzorgt de literaire invulling. Het Apollo Ensemble staat garant voor prachtige internationale klassieke klanken. Jakop Ahlbom brengt theater van de hoogste kwaliteit. En met 3D Streetpainting zoekt LelystART de bovenste grens van beeldende kunst op.

Na een uitverkocht optreden in januari in Underground komt Gers Pardoel terug naar Lelystad om het festival op zijn kop te zetten! Ook Racoon speelt het dak eraf op LelystART. Racoon is zonder enige twijfel de beste live-band van Nederland. Afsluiter vanavond is Chef’Special, ’s lands bekendste huisband van ‘De Wereld Draait Door’. Waar je elders in het land moet betalen om deze grootheden te zien, in Lelystad zie je ze gratis!

Racoon
 
Gars Pardoel

 

Tijdens de lezing van Brandt Corstius vergeet je alles wat je denkt te weten over vakantie vieren. Hij put uit een enorme reiservaring. Zo woonde hij twee jaar in Amerika, vijf jaar in Rusland en bezocht intensief Oost-Europa en het Aziatische continent. Deze reizen vormen de basis voor zijn drie boeken.
 

Het Apollo Ensemble is een verzameling enthousiaste topmusici van over de hele wereld. Zij hebben wereldwijd al vele bijzondere en toonaangevende podia aangedaan. Deze ervaring nemen ze mee naar het hart van Lelystad en brengen ze ten gehore in de Kubus.
 

De Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom maakt bijzonder theater waarin muziek, acrobatiek, dans, illusionisme, mime en toneel als vanzelfsprekend ineenvloeien. In ‘Lebensraum’ brengt hij de magie van de stomme film naar het theater. Je wordt meegevoerd naar een wereld vol komische acts, trucs en pure slapstick.
 

Het 3D Streetpainting Event gaat een stap verder dan wat de wereld gewend is van deze vorm van beeldende kunst. In de 3D Discovery zone zie je de primeur van 3D tekeningen met augmented reality en 4D Streetpainting. 3D Streetpainting zoals je het nog nooit gezien hebt!

LelystART verbindt muziek, dans, literatuur, poëzie, beeldende kunst, theater, cabaret, cultuur en 3D Streetpainting tot een grote culturele explosie. LelystART is een initiatief van FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad, Agora Theater, de Kubus, Poppodium Underground en City Marketing Lelystad. Van 14 tot en met 16 september kom je gratis naar LelystART.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Endless webdesign Dop en Erwt Pieter Bosch fotografie Robert Vijn Traktoren SailBest Mobieletribune Comfortboats Cadema Dakwerken ADS Inspectie Everun Nederland Nijk Agrarische Dienstverlening Farm Date Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Maria Schlepers De meiden Tarieven specialist Chalet 15 Flevocoaching