Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Hans Liberg in Lelystad

WIST U DAT HANS LIBERG MET ZIJN NIEUWSTE SHOW ‘ICK HANS LIBERG’ DOOR NEDERLAND EN BELGIË TOERT?

In ‘ICK HANS LIBERG’ is Hans Liberg zichzelf. Hij laat vele facetten van zichzelf zien. Hij is eigenlijk pianist, hij is eigenlijk komiek, eigenlijk is hij trommelaar, maar eigenlijk is hij gitarist, want eigenlijk is hij banjoist, die eigenlijk zanger is, omdat hij eigenlijk saxophonist is, die eigenlijk trompet speelt.

Hans Liberg is High en hij is Low, hij houdt van Bach, Beethoven, Debussy,
Górecki, Elgar en Scriabin, maar zingt ook graag de vieze liedjes die zijn oma
altijd schaterend door de kamer schalde. In ‘Ick’ probeert hij het Jordanees
weer, dat hij in zijn jeugd sprak, omdat hij in de Jordaan geboren is. Zijn oude
buurt in Amsterdam-West komt voorbij. De drumband van de katholiekenhelastieken.

Soms laat hij foto’s van zijn kinderen zien en van zichzelf. En ‘Hoe doe je dat dan in het buitenland?’ is een veelgestelde vraag, waar Hans Liberg ongeveer een antwoord op geeft. ‘Ick Hans Liberg’ is een klassiek, maar ook een jazzy programma met een jazztrio: piano en slagwerk met gedoogsteun van de contrabas. Liberg legt uit, dat grote staatslieden ook vaak heel goede pianisten zijn. Er wordt ook gedanst, bijvoorbeeld samen met zijn jeugdige stagiair Daan Boom. Er is een nummer over Wallstreet en de Goudprijs en er is de Rookworst-sonate van Clint Eastwood.

De show staat grotendeels in Bes, de toonsoort van de Vuvuzela. Bes, oftewel Be-Flat/Wees Plat, zou ook het motto van de huidige tijd kunnen zijn. Hoeveel platter kan het allemaal nog terwijl er op Cersonissos toch zoveel interessante fallus-symbolen te bezichtigen zijn. Het gaat toch niet altijd om Neuken en Paaldansen en Beffen.

‘Ick Hans Liberg’ is hilarisch en zeer klantvriendelijk en nu al één van de bestverkochte shows van het seizoen.

www.hansliberg.com

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

ADS Inspectie Chalet 15 Endless webdesign Pieter Bosch fotografie Flevocoaching Mobieletribune De meiden Dop en Erwt Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Nijk Agrarische Dienstverlening Cadema Dakwerken Farm Date SailBest Everun Nederland Maria Schlepers Tarieven specialist Comfortboats Robert Vijn Traktoren