Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Inzaaien van Royal Peat in Warande

Afgelopen zaterdag 5 april heeft kunstenaar Ernst van der Hoeven samen met de bewoners van Warande, het kunstwerk Royal Peat ingezaaid. Wethouder Wout Jansen was aanwezig om de opening te verrichten.

Royal Peat is een kunstwerk dat is opgebouwd volgens de plattegrond van de kern van het koninklijk paleis Huis ten Bosch. Ernst van de Hoeven heeft zich door een bezoek aan dit koninklijk paleis laten inspireren om op een onbebouwde kavel in Warande, Lelystad, het landschapskunstwerk te realiseren.

 

Het werk is opgebouwd uit turf, één van de oudste bodemgrondstoffen uit Nederland met een lange traditie en historie van bewerken, bouwen en verbouwen. Om juist de plattegrond uit deze grondstof te realiseren maakt hij de verbinding tussen historie, traditie en nieuw land dat opgebouwd wordt en plaats biedt aan nieuwe huizen en bewoners. In een visgraadmotief en net boven het maaiveld uitstekend vormt het kunstwerk aanleiding om je te laten inspireren, om verbinding met bewoners aan te gaan maar ook om de kavel in te richten, zolang als deze nog braak ligt en op bebouwing wacht.

 

Wethouder Jansen ging in op het feit dat het kunstwerk zo goed past in de nieuwe wijk, dat historie op deze manier een verbinding aangaat met de toekomst. Door samen met de bewoners het werk in te zaaien worden verbindingen en sociale contacten gelegd. Met een feestelijke champagnetoast werd dit inzaaimoment afgesloten en wordt nu aan de plattegrond de tijd gegund om uit te groeien tot een wuivend tapijt voor de bewoners van Warande.

 

Kunstenaar Ernst van der Hoeven heeft het werk gerealiseerd in opdracht van Stichting De Barak, culturele broedplaats in Lelystad. Het werk is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, afdeling Lelystad en de Gemeente Lelystad.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Mobieletribune ADS Inspectie De meiden Endless webdesign SailBest Cadema Dakwerken Pieter Bosch fotografie Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Farm Date Tarieven specialist Chalet 15 Everun Nederland Flevocoaching Nijk Agrarische Dienstverlening Dop en Erwt Comfortboats Robert Vijn Traktoren Maria Schlepers