Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Karmac opent vijfde openbare bibliotheekvestiging

Op donderdag 6 maart wordt in de gemeente Buren de vijfde openbare bibliotheekvestiging van Karmac Bibliotheek Services gepopend. Verleden maand nog opende Karmac vier bibliotheekvestigingen in de gemeente Waterland.

De vijfde Karmac-bibliotheekvestiging is gevestigd in het Kulturhus te Lienden. Het gaat vooralsnog om een proefproject. Als dit slaagt, wil de gemeenteraad van Buren ook in Maurik, Beusichem en Buren openbare leesp! unten realiseren.

 

De afgelopen jaren stonden voor de gemeente Buren in het teken van bezuinigingen. Ook de bibliotheek ontkwam daar niet aan. Maar inmiddels is de gemeente bezig met nieuwe initiatieven om de jeugd het plezier in het lezen bij te brengen. “Daarnaast wil de gemeente ervoor zorgen dat ouderen kunnen beschikken over boeken om te lezen”, zegt onderwijswethouder Gerry van der Donk-van Andel. “De vaste vestiging in Lienden is daarvoor een belangrijke basis.”

 

“Karmac Bibliotheek Services biedt in de gemeente Buren een bibliotheekoplossing waarmee de sluiting van bibliotheken wordt voorkomen”, zegt algemeen manager Theo Doreleijers van Karmac. “Wij zijn gespecialiseerd in de belangrijkste functie van de bibliotheek, namelijk het uitlenen van boeken. Wanneer een gemeente daar budget voor beschikbaar heeft kunnen wij natuurlijk ook andere bibliotheekdiensten verzorgen. Daarbij handelen wij vanuit de visie dat de bibliotheek onmisbaar is voor de jeugd en senioren. Niet alleen vanwege de mogelijkheden tot kennis vergaren via het lenen van boeken, maar ook wegens de sociale contacten die een bibliotheek kan bieden.”

 

De bibliotheek in Lienden wordt donderdag 6 maart om 10.30 uur officieel geopend door wethouder Van der Donk-van Andel.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Farm Date Endless webdesign Nijk Agrarische Dienstverlening Pieter Bosch fotografie Everun Nederland De meiden Mobieletribune Cadema Dakwerken Tarieven specialist Dop en Erwt Chalet 15 Robert Vijn Traktoren ADS Inspectie Flevocoaching Comfortboats SailBest Maria Schlepers