Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Kavels voor Warande

Kavels voor Warande is een initiatief van De Barak om leegstaande kavels tijdelijk door kunstenaars in te vullen. De kavels liggen in de nieuwe woonwijk Warande te Lelystad. Kunstenaars die uitgenodigd worden realiseren een project waarbij zij in dialoog gaan met de bewoners van Warande.

Het eerste project is van kunstenaar Anne Salet. Kunstenaar Anne Salet is vanaf half april t/m september geregeld te vinden in de woonwijk Warande te Lelystad. Door De Barak is zij gevraagd om samen met de bewoners van Warande een kavel tussen de Waterkersstraat en de Zeepkruidstraat te veranderen in een levendige en kleurrijke tuin waar voor ieder wat wils te beleven is.

 

Anne Salet is een kunstenaar die graag met mensen samen werkt. Zo is ze met kunstproject 't Groene Huis in Almere geweest, een project waarmee ze met een caravan door de wijk reisde om verhalen uit de buurt te verzamelen. Nu komt ze met nieuwe idee├źn naar Lelystad. Door middel van kunst te combineren met mensen in wijken kom je tot hele leuke oplossingen om de wijk op te vrolijken en de mensen bij elkaar te brengen. Op een creatieve manier probeert zij de aandacht te trekken voor maatschappelijke onderwerpen. Voor de wijk Warande staat ontmoeting, duurzaamheid en zelfvoorzienende landbouw centraal. Samen met de bewoners uit de wijk gaat zij een tuin te maken waar iedereen aan kan werken, elkaar kan ontmoeten en waar je van de heerlijke oogst kan genieten zonder naar de supermarkt te hoeven gaan.

Kom in de periode van april t/m september gerust een kijkje nemen, de thee staat altijd klaar. Voor het workshopprogramma kunt u kijken op www.kavelsvoorwarande.blogspot.nl. Jong en oud is welkom om mee te denken en de handen uit de mouwen te steken!
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Mobieletribune Cadema Dakwerken SailBest Chalet 15 ADS Inspectie Comfortboats Everun Nederland Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Farm Date Endless webdesign Pieter Bosch fotografie De meiden Nijk Agrarische Dienstverlening Robert Vijn Traktoren Flevocoaching Tarieven specialist Maria Schlepers Dop en Erwt