Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Lezing: Biologische landbouw in Flevoland

Lelystad – Biologische landbouw is niet meer weg te denken uit het landbouwbeeld. Steeds meer boeren maken de overstap en steeds meer consumenten richten zich op hun producten. De markt en het aanbod groeien. Vooral in Flevoland is er een grote productie van biologische groenten en fruit. Op zondagmiddag 5 juni organiseert Nieuw Land een inspirerende lezing over biologische landbouw.

Lelystad – Biologische landbouw is niet meer weg te denken uit het landbouwbeeld. Steeds meer boeren maken de overstap en steeds meer consumenten richten zich op hun producten. De markt en het aanbod groeien. Vooral in Flevoland is er een grote productie van biologische groenten en fruit. Op zondagmiddag 5 juni organiseert Nieuw Land een inspirerende lezing over biologische landbouw. Jenny Pannenbecker van het Centrum Biologische Landbouw vertelt over biologische landbouw in het algemeen en in Flevoland. De lezing hoort bij het activiteitenprogramma van het gemeenschapskunstproject 'Voor de Cantine'.

Aan de orde komen onder meer de ontwikkeling van de biologische landbouw in Flevoland, en de positie daarvan t.o.v. de rest van Nederland. Waarin is biologische landbouw anders dan ‘gangbare’ landbouw, hoe werken biologische boeren en waar zijn de biologische producten van Flevolandse boeren te koop? Naast interessante cijfers en feiten staat ook praktische informatie voor consumenten centraal en wordt iets vertelt over de activiteiten van biologische boeren in Flevoland. De lezing wordt afgesloten met een discussie.

De lezing past binnen het project “Voor de Cantine”, een gemeenschapskunstproject van Nieuw Land en beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen. Het is een biologische tuin vol biodiversiteit waar gewassen worden verbouwd uit de polder; oude, nieuwe en vergeten gewassen, groentes, granen, kruiden en bloemen. Het tuinontwerp is gebaseerd op de gevel van een polderschuur, zoals er ook een bij Nieuw Land staat. De tuin sluit aan op de kersverse vaste tentoonstelling ‘Polderen!’, de polderschuur, de verzameling landbouwmachines en niet in de laatste plaats op De Cantine van het Werkeiland Lelystad die naast Nieuw Land wordt opgebouwd als museumrestaurant. Het project wordt tijdens Open Monumentendag 2011 op 10 september afgesloten met een oogstfeest.
.
Kaarten voor de lezing zijn € 10,00. inclusief entree tot het museum. Aanvang is 14.00 uur en de lezing duurt tot ongeveer 15.30 uur. U kunt zich aanmelden via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. lezing 5 juni of via 0320- 225 900.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl.
Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op
www.batavia.nl.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Pieter Bosch fotografie Chalet 15 Flevocoaching Farm Date Everun Nederland Endless webdesign Dop en Erwt SailBest De meiden Robert Vijn Traktoren Maria Schlepers Comfortboats Tarieven specialist ADS Inspectie Mobieletribune Nijk Agrarische Dienstverlening Cadema Dakwerken