Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Lezing: Hoe schrijf je een familiegeschiedenis?

 Op 6 februari geeft Marijke Hilhorst, journaliste, columniste, schrijfster en publiciste, een lezing bij Nieuw Land in Lelystad over het schrijven van een familiegeschiedenis. Een interessante lezing met diverse tips over onder andere hoe je informatie kunt inwinnen en hoe je bepaalde zaken het beste kunt beschrijven zonder te verdrinken in de informatie.

 De lezing is op vrijdag 6 februari en begint om 14.00 uur. Reserveren via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl ovv ‘lezing 6 februari’. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van biebpas 50% korting op entreeprijs.

 

Ieder familieverhaal is de moeite waard om op te schrijven en door te geven aan de volgende generatie. Niet alleen meeslepende gebeurtenissen, juist ook de alledaagse dingen geven een beeld over het leven van voorouders. Het schrijven van een familiegeschiedenis gaat ook voor een groot gedeelte over jezelf, tentslotte ben je als schrijver van je eigen familiegeschiedenis een kind van. Het interesseert, omdat het juist familie is. Maar hoe schrijf je een familiegeschiedenis, hoe verzamel je informatie en welke informatie is interessant voor de lezer?

 

Marijke Hilhorst schreef o.a. voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland en is tegenwoordig verbonden aan Elsevier. Hilhorst debuteerde in 1999 met het boek over haar ouders in ‘De vader, de moeder en de tijd’ . Naar aanleiding van haar boek kreeg Hilhorst vele vragen over het schrijven van een familiegeschiedenis wat resulteerde in workshops, lezingen en uiteindelijk het boek ‘Hoe schrijf je familiegeschiedenis?’. Hilhorst komt vertellen over haar ervaringen in het schrijven van familiegeschiedenis en zij geeft veel tips voor aanpak om een eigen familiegeschiedenis schrijven.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Tarieven specialist Robert Vijn Traktoren SailBest Comfortboats De meiden ADS Inspectie Chalet 15 Mobieletribune Flevocoaching Farm Date Dop en Erwt Maria Schlepers Everun Nederland Endless webdesign Nijk Agrarische Dienstverlening Cadema Dakwerken Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Pieter Bosch fotografie