Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Natuurwerkdag zaterdag 5 november

De grootste groene vrijwilligersdag van Nederland. Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 16e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. De Bilt,Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 16e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.
 
 
De provinciale Landschapsbeheerorganisaties ondersteunen en organiseren in iedere provincie vele Natuurwerkdag-activiteiten in samenwerking met andere landelijke partners. Ook dit jaar doet Scouting Nederland mee op ruim 30 locaties om de jongste generatie te betrekken bij natuur en landschap. Verder kunnen vrijwilligers ook dit jaar weer aan de slag bij boswachterij Uddel van het Kroondomein het Loo.
 
Nieuw: Ontmoet andere singles tijdens het vrijwilligerswerk Op een bijzondere locatie onder de rook van Groningen nabij de Hunze is een single natuurwerklocatie. Alleenstaanden krijgen de gelegenheid om in kleine groepjes of tweetallen de handen uit de mouwen te steken en op een ongedwongen wijze nieuwe mensen ontmoeten. De single natuurwerklocatie wordt ondersteund door Relatieplanet.nl.
 
Twaalf keer een bijzondere locatie
Drenthe, Natuurschoon Nietap in Nietap, de handen uit de mouwen rondom het Vagevuur Noord-Holland, Kinseldam bij Durgerdam, werken op de broedplaats van lepelaars Friesland, Schaopedobbe te Elsloo, aan de slag voor het behoud van de heide Zuid-Holland, Babbersmolen in Schiedam, met extra aandacht voor de molenbiotoop Overijssel, Struinwaard Berkum bij Zwolle, open houden van de uiterwaard Groningen, Appelbergen in Glimmen,aan de slag in Nationaal Park Drentse Aa Utrecht, Polderreservaat Kockengen in Kockengen, snoeiwerk voor verjonging van de polder Brabant, Stiphoutsebos bij Helmond, samen met de scouting werken aan de vennen Flevoland, Vroege Vogelbos te Almere, snoeien van de 40 jaar oude appelbomen Gelderland, Vragenderveen bij Vragender,samen werken voor unieke veenbeplanting Limburg, Schinvelderbossen in Schinveld, verbetering biotoop voor o.a. het bonte dikkopje Zeeland, Hoekse Kreek bij Hoek, snoeien voor vlinders en insecten
 
Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.
 
Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag
 
Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.
 
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:
de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Pieter Bosch fotografie ADS Inspectie Cadema Dakwerken Chalet 15 Mobieletribune Flevocoaching Maria Schlepers Robert Vijn Traktoren Endless webdesign Farm Date Everun Nederland Nijk Agrarische Dienstverlening Comfortboats Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken De meiden Dop en Erwt SailBest Tarieven specialist