Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Pinksteren in de poldertuin: gratis speurtocht, expositie en fotowedstrijd

Lelystad - Waar eerst vooral nog bakken met aarde te zien waren, zijn nu allerlei groenten en kruiden te herkennen in de poldertuin ‘Voor de Cantine’. Kinderen ontdekken met een speurtocht wat er allemaal in de bakken zit.

 Met een speciale foto-expositie van Fotoclub Lelystad wordt de totstandkoming van de tuin tot en met de huidige staat getoond. Geïnspireerd? Leg de bijzondere tuin vast en win een verrassende afdruk van uw eigen foto!

 

Sinds kort is in de poldertuin naast alle groeiende en bloeiende gewassen de grote reiger van beeldend buitenkunstenaar Ludy Feyen te zien. De poldertuin is een gemeenschapskunstproject van haar en Nieuw Land. Het is een biologische tuin vol biodiversiteit waar gewassen worden verbouwd uit de polder; oude, nieuwe en vergeten gewassen, groentes, granen, kruiden en bloemen. Het tuinontwerp is gebaseerd op de gevel van een polderschuur, zoals er ook een bij Nieuw Land staat. De tuin sluit aan op de vaste tentoonstelling ‘Polderen!’, de polderschuur, de verzameling landbouwmachines en niet in de laatste plaats op de kantine van het Werkeiland Lelystad die naast Nieuw Land wordt opgebouwd en Restaurant De Cantine zal heten. Het project wordt tijdens Open Monumentendag 2011 op 10 september afgesloten met een oogstfeest.

 

De activiteiten in de poldertuin zijn gratis toegankelijk. Voor het museumbezoek geldt de gangbare entreeprijs. In de zomermaanden worden diverse activiteiten in de poldertuin georganiseerd. Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie over het programma en de fotowedstrijd. Op 27 juni wordt de winnaar op de site van Nieuw Land bekendgemaakt. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Mobieletribune Tarieven specialist Flevocoaching Robert Vijn Traktoren Dop en Erwt Everun Nederland Nijk Agrarische Dienstverlening Endless webdesign Farm Date Comfortboats Pieter Bosch fotografie Maria Schlepers ADS Inspectie SailBest Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Chalet 15 De meiden Cadema Dakwerken