Home
Home
Menu
Gelderse Diep

PostNL past netwerk brievenbussen in Lelystad aan

Den Haag - 19 mei 2016 – PostNL past de komende tijd in de gemeente Lelystad het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar
Over de veranderingen is PostNL in gesprek geweest met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB, I(e)derin en LvKK. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf de 1e week juni 2016 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen door. In de gemeente Lelystad blijven 40 brievenbussen staan, verdwijnen 38 brievenbussen en 2 brievenbussen komen er nieuw bij. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn eind juni gerealiseerd.

Meer informatie
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Maria Schlepers Endless webdesign Dop en Erwt Robert Vijn Traktoren Comfortboats ADS Inspectie Everun Nederland Nijk Agrarische Dienstverlening Flevocoaching De meiden Tarieven specialist Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Farm Date Chalet 15 Mobieletribune Cadema Dakwerken Pieter Bosch fotografie SailBest