Home
Home
Menu
Gelderse Diep

ROYAL PEAT

Maandag 19 augustus worden in Warande de pallets geleverd met turfbroden die als ondergrond dienen voor het kunstproject van Ernst van der Hoeven, ROYAL PEAT.

Het project vindt plaats op een nog lege kavel in Warande waar ook de tijdelijke moestuin van Anne Salet momenteel groeit en bloeit. De Barak heeft met het project Kavels voor Warande een tijdelijk hergebruik van een aantal nog niet verkochte kavels ingezet om aan de bewoners van Warande een intrigerend en mooi uitzicht te bieden, maar ook om ze aan te zetten mee te werken aan de groene invulling van deze kavel.
 

Daar waar Anne zich inzet om een direct gebruik van haar tuin aan de bewoners van Warande te bieden, leent het project van Ernst van der Hoeven zich ook voor een kunsthistorische interpretatie, verbonden aan het kroningsjaar van Willem Alexander en de koninklijke geschiedenis die zich in Paleis het Loo heeft afgespeeld.
 

ROYAL PEAT, 19 augustus is het dus zover! Langs de Waterkersstraat in Warande worden de turfblokken geleverd. Dan begint kunstenaar Ernst van der Hoeven ook met het plaatsen ervan. Hij maakt een plattegrond van de kern van Paleis Het Loo door de turfblokken in een visgraatmotief volgens dit plan neer te leggen. De turfblokken worden ingezaaid met zaadjes van wilde bloemen zodat in de late zomer een wuivend tapijt op de Kavels voor Warande zichtbaar is.
Wie wil vanaf 19 augustus helpen met het realiseren van het koninklijk kunstwerk door samen met de kunstenaar het patroon te leggen?
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Comfortboats Mobieletribune ADS Inspectie Maria Schlepers Robert Vijn Traktoren Endless webdesign SailBest Pieter Bosch fotografie Farm Date Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Cadema Dakwerken De meiden Chalet 15 Flevocoaching Nijk Agrarische Dienstverlening Dop en Erwt Tarieven specialist Everun Nederland