Home
Home
Menu
Gelderse Diep

SCHOUWWAGEN ZICHT OP LELYSTAD IN ZEEWOLDE

In samenwerking met Stichting De Verbeelding stelt zondag 13 januari 2013 Stichting De Barak, culturele broedplaats in Lelystad, de Schouwwagen van kunstenaar Melle Smets (1975) tentoon in Zeewolde.

De Schouwwagen met het kunstproject Zicht op Lelystad staat van 12:00 tot 16:00 voor Kunstcentrum De Verbeelding, Verbeelding 25 te Zeewolde.

Op zondag 13 januari 2013 stelde Stichting De Barak, culturele broedplaats in Lelystad, de Schouwwagen van kunstenaar Melle Smets (1975) tentoon in Zeewolde. Voor de ingang van het Kunstcentrum De Verbeelding hebben nieuwsgierige hondenuitlaters en bezoekers van De Verbeelding de verhalen van Melle aanschouwd.
 

De Schouwwagen heeft 8 uitklapbare panelen waarop Melle het project Zicht op Lelystad toont. De panelen van 8 locaties waar Melle met 8 deskundige schouwgesprekken heeft gevoerd over verleden, heden en toekomst van Lelystad, geven een beeld van de maakbaarheid van een polderstad in Flevoland. De uitzichten van de schouwgesprekken heeft Melle met woorden getekend en de anekdotes zijn vergelijkbaar aan de verhalen van Zeewoldenaren. Het team van De Barak heeft enkele gesprekken gevoerd met bewoners van Zeewolde over de stad, leefomgeving en over de toekomstplannen om de provincie Flevoland op te delen over de overige provincies.
 Zicht op Lelystad

Melle Smets is actief als kunstenaar, curator en criticus. Motto: ‘Het hedendaagse landschap, in het bijzonder het polderlandschap, herbergt vele tekens en sporen die maatschappelijke tendensen weerspiegelen van vroeger en nu. Door deze sporen te duiden met beeldende kunstprojecten onderzoek ik de relatie tussen de mens en zijn omgeving’.

De Schouwwagen die hij voor één dag tentoonstelt in Nagele is een glazen container met acht uitklapbare panelen waarop hij het project Zicht op Lelystad toont. In 2011 heeft hij met 8 deskundige op 8 locaties schouwgesprekken gevoerd over verleden, heden en toekomst van Lelystad. Deze gesprekken heeft hij letterlijk verbeeld. Met dit project onderzoekt Melle de maakbaarheid van de polderstad.

 

Vanuit een zit in de Schouwwagen kan men een moment in stille concentratie ‘genieten’ van hetgeen rondom is. Voor de Zeewoldenaren een unieke kans om opnieuw een blik te werpen op hun bijzondere dorp, het landschapskunstwerk van Richard Serra, het water en de bosrand. De Schouwwagen is eerder tentoongesteld op diverse locaties in Lelystad en zal meerdere steden in Flevoland bezoeken. De tentoonstelling wordt onder auspiciën van Stichting De Verbeelding gerealiseerd.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Pieter Bosch fotografie Maria Schlepers Flevocoaching De meiden Nijk Agrarische Dienstverlening Cadema Dakwerken Everun Nederland Dop en Erwt Robert Vijn Traktoren Farm Date Mobieletribune Endless webdesign ADS Inspectie Comfortboats Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Tarieven specialist Chalet 15 SailBest