Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Sneak preview op de Marker Wadden

markerwadden.jpg Lelystad, 30 augustus 2017 – Het nautische samenwerkingsverband NAUPAR organiseert, samen met Natuurmonumenten, op zaterdag 23 en zondag 24 september een zeiltocht naar de nieuwe Marker Wadden. Deelnemers aan de zeiltocht kunnen dan alvast één van de vijf eilanden bekijken en sfeer proeven. Bijzonder, want voor het grote publiek zijn de Marker Wadden pas toegankelijk vanaf 2018. Vanwege de verwachte drukte zet NAUPAR één van hun grootste driemasters in: de Abel Tasman. Hiermee varen zij zowel op zaterdag als op zondag naar het enige eiland van de Marker Wadden dat voor publiek toegankelijk wordt. Geïnteresseerden kunnen dan alvast een voorproefje krijgen van wat het eiland volgend jaar allemaal te bieden heeft.
 
Op expeditie naar een nieuw stukje Nederland
Op dit moment zijn de Marker Wadden nog volop in aanleg en is het bezoek meer een expeditie dan een rustige vogelspot- of wandeltocht. Voor iedereen die zich aanmeldt geldt dan ook: bergschoenen, wandelschoenen of laarzen aan, want het eiland is officieel nog een bouwplaats. Zonder aangelegde paden, verharde wegen of mooie vogelkijkhutten. Dat komt allemaal nog, maar nieuwsgierige avonturiers kunnen alvast een kijkje nemen in dit nieuwe stukje Nederland.
 
Natuurherstel door aanleg van Marker Wadden
De Marker Wadden worden gevormd door vijf eilanden, waarvan er slechts één toegankelijk wordt voor publiek. Hier komen recreatiemogelijkheden, een haven, een strand en wandelpaden. Samen met de andere vier eilanden gaan zij een belangrijke functie voor de natuur vervullen: het herstellen van het natuurlijke evenwicht onder water. Op dit moment verstikt een dikke slibdeken het bodemleven. Bovendien komen er door gebrek aan oevers en ondieptes minder vissen, waterplanten en schelpdieren voor. En dat zorgt er weer voor dat de vogelstand al twintig jaar achteruit holt in het gebied.
Meer informatie: https://www.naupar.nl/actueel/sneak-preview-marker-wadden

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie




Premium bedrijven

Endless webdesign Tarieven specialist Farm Date Nijk Agrarische Dienstverlening Pieter Bosch fotografie Comfortboats Chalet 15 Maria Schlepers Cadema Dakwerken De meiden Everun Nederland SailBest Dop en Erwt ADS Inspectie Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Flevocoaching Mobieletribune Robert Vijn Traktoren