Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Spannende momenten tijdens herfstvakantie in Nieuw Land

Lelystad – Een saaie herfstvakantie wordt het zeker niet bij Nieuw Land. Het wordt zelfs een beetje spannend! Ontdek het DNA verhaal van de wolf van Luttelgeest, speur mee in een donker museum en bouw een hotel voor kleine krioelende beestjes. En vergeet vooral de tentoonstelling Wildernis niet! Een spannende tocht langs de wilde natuur van Flevoland, vanaf de ijstijd tot nu. Alle activiteiten tijdens de herfstvakantie zijn gratis, na entree van Nieuw Land. De herfstvakantie loopt van 11 oktober tot 26 oktober.

Het is herfstvakantie en dan staat Nieuw land garant voor een bruisend programma voor jong en oud! Beginnend op maandag 13 oktober met een bezoek van Arjen de Groot. Hij is molecular ecologist en hij heeft het DNA onderzocht van de Wolf van Luttelgeest, die op dit moment te bezichtigen is in de tentoonstelling Wildernis. Een interessant verhaal over hoeveel informatie je uit het DNA kan halen, want met dit onderzoek bleek dat de wolf helemaal niet zelf naar Nederland is gekomen! Het verhaal van Arjen de Groot is zeker een aanrader voor kinderen, maar de ouders zullen het vast en zeker ook leuk vinden.


Op woensdagavond 15 oktober is het weer tijd voor NachtVolk. Na het daverende succes van vorig jaar opent Nieuw Land op deze avond opnieuw haar deuren voor een nachtelijke speurtocht door een prehistorische wildernis. Durfals kunnen met zaklamp en schatkaart op zoek gaan naar het NachtVolk. Maar pas op voor de wolf en vindt op tijd het rode kapje! Best een beetje spannend, maar niets is wat het lijkt…Let wel, de avond is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Op vrijdag 17 oktober gaan we ons druk maken voor beestjes, hele kleine beestjes! Deze kleine krioelende beestjes zoeken in de herfst onderdak voor de koude winter. Wil jij een goedlopend hotel beginnen? Bouw dan een mooi insectenhotel, je mag zelf het aantal sterren bepalen! De workshop begint om 14 uur en om 15 uur. Je bent van harte welkom, maar let op! vol = vol
Naast alle activiteiten is er natuurlijk ook veel te beleven in de tijdelijke tentoonstelling Wildernis. Knutselen in ‘jouw wildernis’, een plakboek maken met stickers en een leuke speurtocht. Zeg nu eerlijk, eigenlijk is de herfstvakantie veel te kort!

 

Tijdelijke familietentoonstelling ‘Wildernis’
De activiteiten tijdens de herfstvakantie zijn onderdeel van ‘Wildernis’. Een tijdelijke tentoonstelling van Nieuw Land over de wilde natuur van Flevoland vanaf de IJstijd tot nu. Met vele prehistorische fossielen, een levensecht model van een sabeltandtijger, prachtig beeldmateriaal en filmprijzen van de film ‘De Nieuwe Wildernis’ en last but not least… de wolf van Luttelgeest. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met EMS FILMS/De Nieuwe Wildernis, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Flevo-Landschap, Stad&Natuur Almere, Naturalis Biodiversity Center, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Natuurmuseum Brabant en Manimal Works.

 

Aan de Lelystadse kust werken Bataviawerf, Nieuw Land en RCE-Scheepsarcheologie samen aan een nieuw cultuurbelevingspark
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Dop en Erwt Endless webdesign Chalet 15 Nijk Agrarische Dienstverlening SailBest Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Mobieletribune Pieter Bosch fotografie Tarieven specialist Cadema Dakwerken Comfortboats Everun Nederland Robert Vijn Traktoren Maria Schlepers De meiden ADS Inspectie Flevocoaching Farm Date