Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Stipte komt met gesproken ondertiteling

Vanaf vandaag biedt internetprovider Stipte uit Lelystad een speciale audiomogelijkheid aan waarbij de ondertiteling van TV-programma’s wordt voorgelezen. De gratis dienst ‘Gesproken Ondertiteling’ is vooral bedoeld voor visueel gehandicapten die moeite hebben met buitenlandse talen en kijkers met een leesbeperking (b.v. dyslectici).

De nieuwe dienst is beschikbaar voor klanten die met ITV Family gebruik maken van de interactieve diensten van Stipte. Vooralsnog is de dienst beschikbaar op de HD-kanalen van NPO, 1, 2 en 3, waarop de gesproken ondertiteling via een extra geluidsspoor mogelijk wordt gemaakt.

 

Het volgen van TV-programma’s is voor mensen die slecht of niet kunnen zien erg moeilijk. Vooral de ondertiteling van buitenlandse programma’s is niet of nauwelijks te volgen. Met Gesproken Ondertiteling (GO) biedt Stipte mensen met een visuele- of leesbeperking de mogelijkheid om de programma’s toch te volgen.

GO van Stipte is te beluisteren zonder aanpassing van de TV-ontvanger. Via het extra kanaal van de HDTV-uitzending wordt de ondertiteling gesproken door een zeer goed verstaanbare computerstem. Huisgenoten kijken en luisteren daarbij mee met de gesproken ondertiteling.

 

Over Stipte
Internetprovider Stipte investeert voortdurend in de kwaliteit, flexibiliteit en het gebruiksgemak van de aangeboden (interactieve) TV-producten. Niet alleen biedt Stipte standaard het best gevulde TV-pakket van Nederland, ook technisch loopt Stipte voorop. Recentelijk nog introduceerde Stipte Network Digital Video Recording (DVR) waarmee het mogelijk is om zonder harddiscrecorder tot zes TV-programma’s gelijktijdig in de zogenaamde cloud op te nemen.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Flevocoaching Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Dop en Erwt Comfortboats Robert Vijn Traktoren Nijk Agrarische Dienstverlening Farm Date Cadema Dakwerken De meiden Everun Nederland Tarieven specialist Maria Schlepers Chalet 15 Endless webdesign Pieter Bosch fotografie Mobieletribune ADS Inspectie SailBest