Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Terwille Verslavingszorg betaalt in 2018 eigen risico cliënten

LELYSTAD - Terwille Verslavingszorg betaalt het eigen risico van cliënten die moeten rondkomen van het sociaal minimum. Met dit initiatief wil de GGZ-instelling verslavingszorg bieden zonder uitsluiting. Tien procent van de Nederlanders mijdt zorg om financiële redenen, blijkt uit onderzoek van TNO NIPO. “Ook mensen die weinig te besteden hebben, hebben recht op behandeling,” zegt Erik de Vos, directeur van Terwille. “Daarom zijn we per 1 januari 2018 de actie Herstel is geen risico gestart.”
Door het eigen risico te betalen, wil Terwille meer mensen de kans geven om de stap naar herstel te zetten. De Vos legt uit: “Eigen regie is voor ons een belangrijke waarde. Mensen moeten weer zelf aan het roer van hun leven komen te staan. Maar dan moeten ze wel een eerlijke kans krijgen om te starten met een behandeling. Wij leggen met deze actie een ‘loopplank’ neer waarmee zij op hun schip stappen en af kunnen koersen op herstel.”

Terwille heeft verschillende herstelprogramma’s voor mensen die te maken hebben met verslaving of prostitutie. Een groot deel van de behandelzorg wordt gefinancierd door de zorgverzekeraars, met het bijbehorende eigen risico van 385 euro. Waar dit leidt tot uitsluiting, komt Terwille in beweging. “Als mensen bij ons aankloppen denken we graag meteen in mogelijkheden,” vertelt De Vos. “We kijken samen met mensen naar wat ze écht nodig hebben.”

De actie is geldig voor alle zorgtrajecten die onder de zorgverzekeringswet vallen en in 2018 bij Terwille gestart worden. Mensen van 18 jaar en ouder, die moeten rondkomen van het sociaal minimum komen hiervoor in aanmerking. Op basis van volledige deelname krijgen ze het bedrag na het afronden van hun behandeling vergoed door Terwille. Het gaat om een bedrag van maximaal 385 euro op jaarbasis, dit is het wettelijke bedrag voor het verplicht eigen risico. Mensen die gebruik willen maken van deze regeling, kunnen dit bij hun aanmelding aangeven.

Terwille werkt vanuit verschillende poliklinieken in Noord-, Oost- en Midden-Nederland,
en heeft onder andere een (kleinschalige) polikliniek in Lelystad.
Kijk voor meer informatie op www.terwille.nl

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Tarieven specialist Pieter Bosch fotografie Mobieletribune Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Dop en Erwt Cadema Dakwerken Endless webdesign ADS Inspectie Farm Date Robert Vijn Traktoren Flevocoaching Comfortboats Maria Schlepers Nijk Agrarische Dienstverlening Everun Nederland Chalet 15 SailBest De meiden