Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Toneelstuk Caravaggio door Theatergroep Droog!

Theatergroep Droog! speelt op zaterdag 28 maart 20:15, zondag 29 maart 14:30 en donderdag 2 april 20:15 de voorstelling Caravaggio in Theater Posa te Lelystad.

Regisseur Remke Wiekeraad verteld over de voorstelling en het gezelschap:

 

Droog! Een theatergroep die qua werkhouding niet samenvalt met de naam. Er is betrokkenheid, er is gedrevenheid, er is passie, er is de wil om vérder te gaan, méér te leren, gróter te denken. Dus koos de groep democratisch voor het stuk “Caravaggio” over de 17e eeuwse schilder die baanbrekend werk verrichtte maar ten onder ging aan zijn onorthodoxe levensstijl. En viel mij de eer te beurt aan richting te geven aan het werkproces als regisseur.
Je hoeft niet geïnteresseerd te zijn in schilders of schilderkunst om aan deze voorstelling te werken of hem te zien. Want het gaat om iets wat ons allen continu bezig houdt: hoe ver ga je om je doelen te bereiken? Wanneer gebruik je mensen voor je eigen gewin? En laat je je beïnvloeden door de normen en waarden van de mensen om je heen? Wat doe je als iedereen zegt dat je het ver gaat schoppen als je je aanpast aan het systeem? Denk aan de bankwereld, denk aan de talentenjachten waar we zo graag naar kijken.


In het werkproces zijn we bezig geweest met de machtsverhoudingen tussen de personages en hun belangen. Wanneer doet iemand zich anders (zelfverzekerder) voor dan hij is, en waarom? De werken van Caravaggio hebben inspirerend gewerkt voor de vormgeving, dus op dat vlak valt er veel te genieten. Alle zintuigen van het publiek worden geprikkeld omdat ook muziek een belangrijk bestanddeel is van de voorstelling.
Van oktober tot nu hebben we gerepeteerd. Het was heerlijk om te werken met een hechte groep die continu bezig is de kwaliteit te verbeteren: van het eigen spel, van de vormgeving en van het stuk als geheel. Droog! neemt slechts genoegen met het beste, en dat zult u zien in de voorstelling. Dus kom kijken naar the rise and fall van Caravaggio!

 

Voorstellingen zijn op: zaterdag 28 maart 20:15, zondag 29 maart 14:30 en donderdag 2 april 20:15.

Kaarten á € 12,50 zijn verkrijgbaar via www.theaterposa.nl.

Adres: Vestzaktheater Posa, Kempenaar 01-10, 8242 BA te Lelystad
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Maria Schlepers Dop en Erwt De meiden Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Tarieven specialist Chalet 15 Farm Date Flevocoaching Cadema Dakwerken Pieter Bosch fotografie Everun Nederland Robert Vijn Traktoren Comfortboats Endless webdesign ADS Inspectie Mobieletribune Nijk Agrarische Dienstverlening SailBest