Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Vakjuryprijsuitreiking Verlaten Station Lelystad Zuid door wethouder Jop Fackeldey

Op 8 september wordt om 15:00 uur, als onderdeel van de Open Monumentendag 2012, de winnaar van de vakjuryprijs bekend gemaakt door de heer Jop Fackeldey, wethouder cultuur gemeente Lelystad.

De vakjuryprijs bestaat uit een banier van 4 bij 5 meter van de winnende foto en een iPad. Op 8 september opent de virtuele tentoonstelling onder het Verlaten Station Lelystad Zuid. De foto’s van de 18 genomineerden fotografen zijn dan op locatie door middel van Smartphones en Tablets te bezichtigen nadat de app. voor de tentoonstelling is gedownload. Medewerkers van De Barak zijn aanwezig om hierbij de helpende hand te bieden en de tentoonstelling doormiddel van ipads te laten zien.

 

Busvervoer naar Verlaten Station Lelystad Zuid
Op zaterdag 8 september tussen 11:00 uur en 16:00 uur rijdt om de drie kwartier een bus vanuit het centrum van Lelystad onder meer langs het verlaten Station om deelnemers aan de Open Monumentendag de gelegenheid te geven gebruik te maken van dit transfer om het Verlaten Station te bereiken. U kunt uiteraard ook met eigen vervoer naar de locatie komen, bij de rotonde Larserdreef en Middendreef neemt u het zandpad langs het spoor.


Op zaterdag 15 september tijdens LelystART verzorgt De Barak transfers vanaf de Agora naar het Verlaten Station door middel van een 9 personen busje die tussen 12:00 uur en 16:00 uur continue transfers zal verzorgen tussen de twee locaties.


Publieksjuryprijs wordt uitgereikt door fotograaf Denis Guzzo
Op 15 september tijdens het festival LelystART wordt de publieksprijswinnaar bekend gemaakt. Deze bekendmaking vindt ook op locatie van het Verlaten Station Lelystad Zuid plaats om 14: 00 uur. Fotograaf Denis Guzzo zal de publieksjuryprijs, bestaande uit een La Sardina Lomocamera, uitreiken.


Verlaten Station Lelystad Zuid
In de nieuwbouwwijk Warande ligt het Verlaten Station Lelystad Zuid. Dit nooit afgebouwde monument heeft geen duidelijke functie maar wordt wel gebruikt! Het inspireert graffiti-artiesten, urban explorers en fotografen. Zij gebruiken het station als onderwerp voor kunstuitingen en als ontmoetingsplaats. Met de organisatie van de fotowedstrijd willen De Barak en Cultuurspoor Nieuwland (CSNL) laten zien hoe het Verlaten Station als culturele locatie ingezet kan worden en willen bekendheid geven aan de creatieve sfeer die rond het monumentale bouwwerk hangt.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

ADS Inspectie Mobieletribune SailBest Tarieven specialist Pieter Bosch fotografie Robert Vijn Traktoren Nijk Agrarische Dienstverlening Everun Nederland Chalet 15 Cadema Dakwerken Farm Date Endless webdesign Flevocoaching Dop en Erwt De meiden Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Comfortboats Maria Schlepers