Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Verkiezing Kunstproject Raamvertellingen in Karveel

 Op zondag 1 februari a.s. wordt om 14.30 uur in Theater Posa een verkiezing gehouden om de bewoners van Karveel een keuze te laten maken uit vier voorstellen voor een kunstwerk dat speciaal gemaakt wordt voor de wijk Karveel.

 Beeldend kunstenaar Elias Tieleman heeft naar aanleiding van tientallen gesprekken met bewoners vier schetsvoorstellen gemaakt voor een kunstwerk in de openbare ruimte. Deze gesprekken hebben geresulteerd in prachtige verhalen over de wijk die de inspiratie vormen voor het maken van een beeldend kunstwerk.

De vier schetsvoorstellen zijn:

  • Bijzondere beplanting aan de ingangen van Karveel
  • Abstracte koeien en kippen terug!
  • Bakboord / Stuurboord routeaanduidingen
  • Het schip Karveel als toegangspoort

Vanuit de subsidieregeling van de Cultuurscout zijn in het najaar van 2014 vanuit het project ‘Raamvertellingen’ Martin Kamphuis van Kubus en beeldend kunstenaar Elias Tieleman de woonwijk Karveel ingetrokken om in gesprek te gaan met bewoners. Per gesprek namen Martin en Elias een taart mee en zorgde de bewoners voor koffie. Gespreksonderwerpen zijn: oorsprong, wonen, leefomgeving, faciliteiten en kunst in openbare ruimte. Door de gesprekken kreeg Elias een zo goed mogelijk beeld over de identiteit van de bewoners van de wijk Karveel.

 

Vanaf zaterdag 31 januari om 12.00 uur staan de vier schetsenvoorstellen op de website www.eliastieleman.nl. De verkiezing van de schetsvoorstellen worden gehouden voor de bewoners van Karveel op zondag 1 febrauri a.s. om 14:30 in Theater Posa. Voor Elias is het belangrijk om te weten of u aanwezig bent. Wilt u, uw aanwezigheid doorgeven via: contact@eliastieleman.nl? Bij voorbaat dank.

 

Adres van Theater Posa is Kempenaar 01-10, 8242 BA te Lelystad. Dit ligt tegenover de voormalige garage Broekhuis.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Robert Vijn Traktoren Comfortboats Pieter Bosch fotografie Cadema Dakwerken Dop en Erwt Nijk Agrarische Dienstverlening Flevocoaching Farm Date Maria Schlepers Tarieven specialist Mobieletribune Chalet 15 De meiden SailBest Endless webdesign Everun Nederland Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken ADS Inspectie