Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Webapplicatie tegen landjepik bij gemeenten

Metafoor Vastgoed en Software uit Lelystad heeft vandaag een nieuwe softwareoplossing gelanceerd, waarmee gemeenten een einde kunnen maken aan het weglekken van gemeenschapsgeld. Het gaat om een webapplicatie die inzicht en overzicht verschaft in het zogenoemde snippergroen.

Bij snippergroen gaat om kleine stukjes gemeentegrond, over het algemeen van geringe afmeting, met geen of minimale betekenis voor de openbare ruimte. Ze maken bijvoorbeeld geen deel uit van de hoofdgroenstructuur. De laatste jaren worden steeds meer gemeenten geconfronteerd met een toename van het gebruik van gemeentegrond. “Burgers nemen gemeentelijk groen, vaak grenzend aan hun perceel, zonder toestemming in gebruik en richten het in alsof het privé grond betreft”, zegt Marian Mulder, manager van Metafoor Vastgoed en Software. “Doordat gemeenten onvoldoende het snippergroen in kaart hebben, kunnen zij moeizaam een einde maken aan deze vorm van landjepik."

 

Metafoor Vastgoed en Software is al jarenlang de specialist op het gebied van snippergroen. Bij veel gemeenten in Nederland heeft het adviesbureau succesvol bijgedragen aan het inzichtelijk maken van oneigenlijk grondgebruik, ondersteuning verleend bij de uitvoerings- of handhavingsfase of juridisch advies verstrekt bij verjaringskwesties. De softwareafdeling van Metafoor, welke ook het VastgoedBeheerSysteem heeft ontwikkeld, is samen met de snippergroenspecialisten om tafel gegaan. Dit heeft geresulteerd in een eenvoudige en
gebruiksvriendelijke webapplicatie.

 

“Snippergroen goed aanpakken appelleert heel erg aan het rechtvaardigheidsgevoel. De gemeente is er voor om haar burgers te beschermen tegen ongelijke behandeling. Extra voordeel is dat het beter inzicht geeft in budget groenbeheer”, zegt Mulder tot besluit.

 

Over Metafoor
Metafoor Vastgoed en Software uit Lelystad adviseert overheden en woningcorporaties op het gebied van vastgoedmanagement. Sinds de oprichting in 1995 is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie. Metafoor levert kwalitatief hoogwaardige en kennisintensieve ondersteuning op maat, door middel van detachering van professionals, onderzoek, advies en gerelateerde software.

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Tarieven specialist Maria Schlepers SailBest Chalet 15 Cadema Dakwerken Mobieletribune Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Comfortboats De meiden Everun Nederland Pieter Bosch fotografie Nijk Agrarische Dienstverlening Flevocoaching ADS Inspectie Farm Date Dop en Erwt Robert Vijn Traktoren Endless webdesign