Home
Home
Menu
Gelderse Diep

Wie woont er in het duurzaamste huis van Nederland?

DSC_0688.jpg De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert derde editie van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland NEDERLAND - De Nationale Duurzame Huizen Route gaat dit jaar weer op zoek naar het duurzaamste van Nederland. Huiseigenaren kunnen zich tot 14 januari aanmelden voor de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van verduurzaming. Deelnemers maken, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.
Juryvoorzitter Ad Straub, universitair hoofddocent op de Technische Universiteit in Delft, moedigt huiseigenaren aan om zich aan te melden en benadrukt het belang van het delen van goede ervaringsverhalen: “Mooie, werkende voorbeelden - met de inspirerende verhalen die daarbij horen - geven het zetje dat anderen nodig hebben om te zien wat er kan én om aan de duurzame slag te gaan.”
De vakjury
Alle deelnemende woningen worden onderverdeeld in zes categorieën op basis van bouwjaar en het woonoppervlakte. Annemarie Küppers (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Annemarie Van Doorn (Dutch Green Building Council), Jappe Zijlstra (Milieu Centraal) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) maken de jury compleet. De jury beoordeelt de huizen op toekomstbestendigheid, materiaalgebruik, energieverbruik, creativiteit, comfort en sociale impact.
Daarnaast kan het publiek van 14 tot en met 28 februari stemmen op haar favoriete duurzame woning in de provincie. De landelijke (jury)winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke verkiezingsevenement op 22 maart.

Aanmelden verkiezing  
Wie zijn of haar woning ook heeft verduurzaamd en wil meedoen met de verkiezing, kan zich aanmelden via: www.verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden/.
 

Terug naar overzicht

Delen:
Nieuwsbericht? Mail onze redactie

Advertentie
Premium bedrijven

Chalet 15 Maria Schlepers ADS Inspectie Nijk Agrarische Dienstverlening De meiden SailBest Robert Vijn Traktoren Tarieven specialist Everun Nederland Marchigiana Fokbedrijf Mts Rijken Farm Date Pieter Bosch fotografie Endless webdesign Flevocoaching Cadema Dakwerken Dop en Erwt Comfortboats Mobieletribune